Γιάννενα: Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής Γιάννενα: Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής

                            Γιάννενα: Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής

Μαζικό χαρακτήρα προσλαμβάνει το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται για σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο, μία ώρα πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβει στο βήμα του 5ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την ομιλία με την οποία θα κλείσουν οι εργασίες του.

Το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση και το ένα μετά το άλλο σωματεία και σύλλογοι σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή και να απευθύνουν αντίστοιχα καλέσματα στους εργαζόμενους.

Κάλεσμα συμμετοχής, διεκδικώντας την κατάργηση των μνημονίων και όλων των αντεργατικών –αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν στα χρόνια της κρίσης, και δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους τους μαθητές, απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ιωαννίνων, καθώς σημειώνει πως με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν στα αντίστοιχα συνέδρια που προηγήθηκαν, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι το περιεχόμενο του συνεδρίου στα Γιάννενα θα κινηθεί μακριά από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και την παιδεία.


«Είναι σίγουρο ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο και καμιά λύση δε θα ανακοινωθεί για τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα του σχολείου, για την αδιοριστία και τα κενά εκπαιδευτικών, για τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται λόγω ελλείψεων εκπαιδευτικών, για τα δεκάδες τμήματα νηπιαγωγείων και δημοτικών που έκλεισαν και φέτος λόγω των συμπτύξεων, για το τεράστιο κτηριακό πρόβλημα στον δήμο Ιωαννιτών, για τα σοβαρά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής και τις μεγάλες ελλείψεις σε εξοπλισμό. 


Η θέση μας λοιπόν δεν είναι στις καρέκλες του «Αναπτυξιακού Συνεδρίου», αλλά μαζί με τους άλλους εργαζόμενους έξω, στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή που στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με μισθούς των 300 ευρώ», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Για ανάπτυξη που δεν είναι δίκαιη, αλλά απευθύνεται μόνο σε αυτούς που κρατούν τον πλούτο, κάνει λόγο το Π.Α.ΜΕ Ιωαννίνων, καλώντας και αυτό από την πλευρά του στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. 


Τη συμμετοχή του στο σημερινό συλλαλητήριο κάνει γνωστή και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ιωαννίνων, καλώντας τους συνταξιούχους να βγουν στον δρόμο για να διεκδικήσουν την αποκατάσταση των απωλειών, τις συντάξιμες αποδοχές τους, τη 13η και 14η σύνταξη, την άμεση απόδοση των συντάξεων-εφάπαξ-μερισμάτων, ΕΚΑΣ, τα δικαιώματα τους στην υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί στο ακέραιο. 


Τη συμπόρευσή του με το κοινό κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων, τον Σύλλογο διοικητικού προσωπικού του πανεπιστημίου, την ΕΛΜΕ και του Σωματείου Μετάλλου, δηλώνει το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου, ενώ αντίστοιχο κάλεσμα απευθύνει και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΑ, κάνοντας λόγο για προπαγανδιστική φιέστα που στήνει η κυβέρνηση. 


Τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο, με παρουσία μελών του διοικητικού της συμβουλίου, εκπροσωπώντας τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους του νομού, αποφάσισε και η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ιωαννίνων.

«ΥΠΟΔΟΧΗ» ΣΕ ΠΟΛΑΚΗΞεχωριστή «υποδοχή» επιφυλάσσεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ιδιαίτερα στον υφυπουργό Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει προγραμματίσει να επισκεφτεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στις 10.30 το πρωί. 


Το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει για σήμερα δίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, καθώς «ο τομέας της καθαριότητας και της σίτισης των νοσοκομείων γίνεται προνομιακό πεδίο για την αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία, για απολύσεις με το πρόσχημα ότι μεσολαβεί και ο ΑΣΕΠ στις νέες ατομικές συμβάσεις και για εμπόριο ελπίδας προς τους ανέργους, καθώς οι προσλήψεις, όπως επισημαίνει, θα έχουν ημερομηνία λήξης το τέλος του 2018.

Κάλεσμα απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τονίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα υγείας, δεν μπορούν να υπάρξουν σύγχρονες δωρεάν παροχές υγείας σε ένα σύστημα που αναπτύσσει νοσοκομεία επιχειρήσεις, και δεν μπορεί να υπάρξει ηθικό Ε.Σ.Υ. σε συνθήκες άγριου ανταγωνισμού των εταιριών φαρμάκου και ιατρικού εξοπλισμού.

«ΦΛΥΑΡΗ ΦΙΕΣΤΑ»Άνευ αντικειμένου χαρακτηρίζουν την όποια συζήτηση γίνεται για την ανάπτυξη, η Ομάδα Πολιτών «Ευτοπία», η Κίνηση Πολιτών «Αντι-δρώ» και η Συμμαχία Ενεργών Πολιτών, σε κοινό τους κείμενο, καθώς επισημαίνουν πως δεν έχουν ξεκαθαρίσει οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και οι διαχρονικές σχέσεις εξάρτησης από ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας, καθώς και ζητήματα σε σχέση με την αγροτική πολιτική, τις βασικές υποδομές ανάπτυξης και τον τουρισμό.


«Αποτελεί μια ακόμη φλύαρη φιέστα της περιφερειακής και κεντρικής εξουσίας, την ώρα που η χώρα καταστρέφεται με την μεθοδευμένη φτωχοποίηση, την ανεργία, την υποαπασχόληση, τα λουκέτα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις συντάξεις πείνας, την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες», αναφέρουν σχετικά και καταλήγουν λέγοντας πως οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από ψευδεπίγραφες «γέφυρες ανάπτυξης», δεν έχουν ανάγκη από άλλες φιέστες.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                            
Γιάννενα: Πληθαίνουν τα καλέσματα συμμετοχής
Epirusblog Gr
5 of 5
                            
Ιωάννινα 4994654207788858285
Σχόλια
item