ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Έλενα Βενιζέλου»

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Έλενα Βενιζέλου»

Αρνητικά τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - Διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, που θα ολοκληρωθεί την Τρίτη.

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας), που φερόταν ότι βρέθηκε σε λιμνάζοντα ύδατα στο Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη». 

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει, τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων μετά τα περί χολέρας στο «Έλενα Βενιζέλου». Οι έρευνες θα διεξαχθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ θα κληθούν μάρτυρες και ενδεχόμενοι ύποπτοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, επιμένει για την ύπαρξη του βακτηρίου.
epirusblog.gr
5 of 5
ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει χολέρα στο «Έλενα Βενιζέλου»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8629891229471601800
item