Δεν βλέπουν αντίπαλο του Πούτιν στις εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι Δεν βλέπουν αντίπαλο του Πούτιν στις εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Δεν βλέπουν αντίπαλο του Πούτιν στις εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι

Δεν βλέπουν αντίπαλο του Πούτιν στις εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι
Ακατανίκητος στις καρδιές των ψηφοφόρων είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Levada-Centr.
Η δημοσκόπηση με κύριο θέμα τι θα ψήφιζαν οι Ρώσοι στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, έδειξε έξι μήνες πριν από την διεξαγωγή τους ότι το 55% των Ρώσων δεν βλέπει να υπάρχει κάποιος άλλος υποψήφιος, που θα μπορούσε να ανταγωνισθεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Αυτή ήταν και η απάντηση τους στο ερώτημα, ποιον άλλον θα ψήφιζαν σε περίπτωση που ο Ρώσος πρόεδρος απέσυρε την υποψηφιότητα του στις εκλογές αυτές. Αν μάλιστα συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε ο πολιτικός που θα ήταν επικρατέστερος να διεκδικήσει την προεδρία θα ήταν ο νυν πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα τουλάχιστον με το 8% των ερωτηθέντων.
Ωστόσο μεγάλο, της τάξης του 28%, είναι και το ποσοστό των Ρώσων που δεν έχει ακόμα αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει στις επικείμενες εκλογές. 
Οι πιστοί του Ρώσου προέδρου όμως φτάνουν πλέον τα δύο τρίτα των Ρώσων εκλογέων, σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Levada-Centr, (πριν ένα μήνα θα τον ψήφιζε το 60%).
Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η δημοτικότητα του ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αλλά και του ηγέτη του Φιλελευθέρου Δημοκρατικού Κόμματος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ο καθένας τους θα συγκέντρωνε από 2%. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2001, θα ψήφιζαν υπέρ του Ζιρινόφσκι το 6% και υπέρ του Ζιουγκάνοφ το 8% των Ρώσων. Υπέρ του ηγέτη της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι θα ψήφιζε το 1%, ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντνιεφ ( τον Σεπτέμβριο του 2011 η δημοτικότητα του ήταν στο 17%) συγκέντρωσαν ποσοστά μικρότερα του 1%.
Όσο για το ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται κυρίως από αυτούς που συνήθως δεν συμμετέχουν στις εκλογές- κυρίως οι ηλικιωμένοι, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου που είναι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών της ρωσική υπαίθρου- όπως επίσης και οι δυσαρεστημένοι με την σημερινή πολιτική καθώς και οι νέοι που είναι υπέρ του Πούτιν αλλά δεν προσέρχονται στις κάλπες. 
Όπως επισημαίνει ο διευθυντής του Levada -Centr Λεβ Γκουντκόφ, «πρόκειται για μια αδρανή μάζα που είναι δύσκολο να κινητοποιηθεί, εκτός εάν συμβεί κάποιο σημαντικό πολιτικό γεγονός στην εξωτερική πολιτική».
Σύμφωνα μάλιστα με τον πολιτειολόγο, Νικολάι Πετρόφ, το Κρεμλίνο εκτιμά πως η βεβαιότητα της εκλογής του Πούτιν θα αποτρέψει αρκετούς ψηφοφόρους από την εκλογική διαδικασία. Αυτός μάλιστα, είναι ενδεχομένως και ο λόγος που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προεκλογική εκστρατεία.
Αναφερθείς στους υποψηφίους, ο Πέτροφ σημειώνει «ότι κανένας υποψήφιος εκτός από τον Γκριγκόρι Γιαβλίνσκι, δεν έχει παρουσιάσει ούτε το πρόγραμμα του ούτε τα συνθήματα του, ενώ μόνο ο Ναβάλνι προετοιμάζεται πραγματικά για τις εκλογές, στις οποίες όμως δεν μπορεί να συμμετάσχει". 
Παράλληλα λέει ότι «οι υπόλοιποι περιμένουν το σήμα της έναρξης" και πως "η εξουσία καθυστερεί, επειδή φοβάται ότι, αν αρχίσει τώρα την εκστρατεία, έπειτα από έξι μήνες, όταν θα έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας, ο κόσμος θα έχει βαρεθεί».
Epirusblog Gr
5 of 5
Δεν βλέπουν αντίπαλο του Πούτιν στις εκλογές οι μισοί ψηφοφόροι
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8921238567446744569
Σχόλια
item