Θεσπρωτία: Βήμα για την ενίσχυση του Κέντρου Πρόνοιας

Θεσπρωτία: Βήμα για την ενίσχυση του Κέντρου Πρόνοιας

Το πρώτο βήμα για την οργανωμένη και συντονισμένη προσπάθεια ενίσχυσης με προσωπικό των δομών κοινωνικής πρόνοιας στην Ήπειρο έγινε εδώ και λίγες ημέρες με την προκήρυξη πρόσληψης επικουρικού προσωπικού, που βρίσκεται «στον αέρα». 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου προχωρά στην πρόσληψη πέντε υπαλλήλων, οι τέσσερις στην κατηγορία ΔΕ νοσηλευτών, για το ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» και μία θέση Δ.Ε επιμελητή παιδιών για την μονάδα προστασίας παιδιού στους Φιλιάτες. 

Το κόστος των προσλήψεων για το χρονικό διάστημα του ενός έτους προβλέπεται να είναι περίπου 100.000 ευρώ και θα καλυφθεί από ίδιους πόρους του Κέντρου, με την πρόεδρο Κατερίνα Μιτοπούλου να τονίζει πως θα μπορούσαν να είναι και περισσότερες οι προσλήψεις, εκτιμήθηκε όμως ότι στην παρούσα φάση δε θα πρέπει να πιεστεί ο προϋπολογισμός και να υπάρχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας για τυχόν απρόοπτες καταστάσεις. 

Το επόμενο βήμα βέβαια θα είναι η έγκριση του Οργανισμού του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας έτσι ώστε να κατηγοριοποιηθούν οι ανάγκες και να γίνει ένα πλήρες σχέδιο, για την κάλυψη των κενών θέσεων και ειδικοτήτων. 

«Είναι γνωστό, ότι λειτουργούμε εδώ και χρόνια κυρίως με την στήριξη στο φιλότιμο των υπαλλήλων, όμως ελπίζουμε να γίνει μία νέα αρχή, με την πεποίθηση κιόλας ότι η στήριξη των δομών πρόνοιας αποτελεί και κεντρική επιλογή της κυβέρνησης», σημείωσε η κα Μιτοπούλου. Έτοιμο το νηπιαγωγείο 

Την τοποθέτηση εκπαιδευτικού προσωπικού (νηπιαγωγού) περιμένει στο μεταξύ το Κέντρο Πρόνοιας Ηπείρου, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε λειτουργία το νηπιαγωγείο στην δομή φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στην Κόνιτσα. Η κτιριακή εγκατάσταση είναι έτοιμη και τη Δευτέρα υπήρξε σχετική επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας που αναλαμβάνει να προχωρήσει στην τοποθέτηση του προσωπικού.

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Βήμα για την ενίσχυση του Κέντρου Πρόνοιας
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 4289717169409718490
item