Γιάννενα: Ζητούνται πόροι για το δίκτυο ύδρευσης χωριών στο Ζαγόρι! Γιάννενα: Ζητούνται πόροι για το δίκτυο ύδρευσης χωριών στο Ζαγόρι! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ζητούνται πόροι για το δίκτυο ύδρευσης χωριών στο Ζαγόρι!

Γιάννενα: Ζητούνται πόροι για το δίκτυο ύδρευσης χωριών στο Ζαγόρι!

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν οκτώ Κοινότητες του Δήμου Ζαγορίου, μεταξύ των οποίων και χωριά ιδιαίτερα δημοφιλή από τουριστική άποψη, όπως το Πάπιγκο. 

Αιτία του προβλήματος, που υπήρξε ιδιαίτερα έντονο καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού, το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης των οικισμών, το οποίο είναι ανάγκη να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.


Ήδη ο Δήμος Ζαγορίου έχει ετοιμάσει σχετική προμελέτη, απαιτείται όμως η εξεύρεση χρηματοδότησης προκειμένου να γίνει το έργο. 


Για το σκοπό αυτό, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή σχετική επιστολή του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου.

Πού υπάρχει πρόβλημα
Στην επιστολή του που κατατέθηκε ως αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Δήμαρχος Ζαγορίου αιτείται χρηματοδότηση του έργου "Αποκατάσταση - συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου", επισημαίνοντας το σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζουν οι Τοπικές Κοινότητες Καπεσόβου, Βραδέτου, Τσεπελόβου, Μονοδενδρίου, Παπίγκου, Γρεβενιτίου, Μηλιωτάδων και Βοβούσας, οι οποίες υδρεύονται είτε με φυσική ροή από πηγές, είτε με άντληση από γεωτρήσεις.


Ζητείται άμεσα λύση
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζονται πολλές και συχνές βλάβες, τις οποίες με δυσκολία οι υπηρεσίες μας μπορούν να αποκαταστήσουν, αδυνατώντας να δώσουν οριστική λύση. 


Απαιτείται η άμεση αντικατάσταση τόσο των παλαιωμένων δικτύων όσο και των αντλιών των γεωτρήσεων, καθώς ο κίνδυνος για ολική έλλειψη υδροδότησης των οικισμών, είναι άμεσα ορατός», τονίζει ο Βασίλης Σπύρου στην επιστολή προς τον Π. Σκουρλέτη. 

Για τους παραπάνω λόγους αιτείται από τον υπουργό «τη συνδρομή του, στη χρηματοδότηση του έργου «Αποκατάσταση - συντήρηση δικτύων ύδρευσης Δήμου Ζαγορίου», σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της σχετική προμελέτης της Τεχνικής  Υπηρεσίας του Δήμου».

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ζητούνται πόροι για το δίκτυο ύδρευσης χωριών στο Ζαγόρι!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8958854243835168896
Σχόλια
item