Γιάννενα: Επιτυχημένος και φέτος ο «Νάιος Δρόμος» Γιάννενα: Επιτυχημένος και φέτος ο «Νάιος Δρόμος» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιτυχημένος και φέτος ο «Νάιος Δρόμος»Γιάννενα: Επιτυχημένος και φέτος ο «Νάιος Δρόμος»
Την μοναδική εμπειρία του τερματισμού εντός του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, μπροστά στο αρχαίο στάδιο, έζησαν οι αθλητές που έλαβαν μέρος στον 5ο Νάιο Δρόμο 18.5 km και στον Αγώνα Δρόμου 5km, που διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 8 Οκτώβρη. 
Η εκκίνηση του 5ου Νάιου Δρόμου δόθηκε από τον Δήμαρχο Δωδώνης Χρήστο Ντακαλέτση στις 10 το πρωί στην είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι 100 περίπου αθλητές αφού διέσχισαν την Δωδωναία κοιλάδα, τερμάτισαν χειροκροτούμενοι από εκατοντάδες θεατές στο αρχαίο στάδιο. 
Πρώτος έκοψε το νήμα του αγώνα ο Γιώργος Γκουγιάνος, ενώ στην δεύτερη και την Τρίτη θέση τερμάτισαν, ο Γιάννης Τσιαμπούλας και ο Αλέξανδρος Λουκας αντίστοιχα. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Ανδρούτσου, με δεύτερη την Λαμπρινή Ντούτση και τρίτη την Ασπα Γκόγκου.
Ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κων/νος Σουέρεφ, έδωσε την εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5 km στις 10:15 το πρωί, ο οποίος ξεκίνησε από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης και οι αθλητές τερμάτισαν στο αρχαίο στάδιο επίσης.
Νικητής ήταν ο Νέστορας Κολιός ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Πέτρος Λώλης και τρίτος ο Σπύρος Παππάς. Στην κατηγορία γυναικών, πρώτη έκοψε το νήμα η Ελισάβετ Σκανδάλη, δεύτερη τερμάτισε η Ρούλα Τζαβάρα και τρίτη η Ελένη Καπετανίδη. 
Μαθητές σχολείων της περιοχής και σύσσωμο το Δημοτικό Σχολείο Ροδοτοπίου έλαβαν μέρος στον Παιδικό Αγώνα 2km με τον οποίο συμπληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Με τη δυναμική παρουσία τους, την ενέργεια και την ζωντάνια τους, οι μικροί δρομείς κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κοινού που τους υποδέχτηκε στον τερματισμό. Η ΕΚΑ Δωδώνη Ιωαννίνων και οι Σύλλογοι Δωδωναίας Κοιλάδας, έκαναν πράξη ένα όραμα ετών, την αναβίωση των Πανελλήνιων «Νάιων Αγώνων» της αρχαιότητας.
Αρωγοί στην όλη προσπάθεια είναι, η περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. 
Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια και εθελοντική προσφορά, του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Ηπείρου, των εθελοντών κατοίκων της περιοχής, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του ΕΕΣ, της Τροχαίας Ιωαννίνων, των μικρών αθλητών της ΕΚΑ «Δωδώνη» και των γονιών τους.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιτυχημένος και φέτος ο «Νάιος Δρόμος»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8721177569741141868
Σχόλια
item