Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία

Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία
Ο επικεφαλής της καταλανικής κυβέρνησης Κάρλες Πουτζδεμόν αποφάσισε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Τετάρτης να μην εμφανιστεί αύριο Πέμπτη ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας. Και η εξέλιξη αυτή ενισχύει τις εκτιμήσεις πως ίσως αυτή τη φορά να κηρύξει ανεξαρτησία στην Καταλονία.

Είναι αποφασισμένος ο Πουτζδεμόν να φτάσει στα άκρα, απαντώντας με την σειρά του στον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος με την απόφαση να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την ενεργοποίηση του άρθρου 155 έχει δώσει δείγματα των προθέσεών του. 

Αν και αρχικά είχε ανακοινώσει ότι θα αποδεχτεί την πρόσκληση και θα εμφανιστεί στην ισπανική Γερουσία την Πέμπτη, πηγές της καταλανικής κυβέρνησης γνωστοποίησαν ότι ο πρόεδρος της Καταλονίας αποφάσισε να μην πάει στην ισπανική Γερουσία για να μιλήσει.

Την πρόσκληση του είχε απευθύνει ο πρόεδρος της Γερουσίας, Πιο Γκαρθία Εσκουδέρο. 

Αν ο Πουτζδεμόν εμφανιζόταν στην Γερουσία, θα είχε την ευκαιρία για να τετ α τετ debate με τον Μαριάνο Ραχόι. 

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση του Πουτζδεμόν, εντάθηκαν οι φήμες πως ίσως όταν την Πέμπτη εμφανιστεί στην καταλανική Βουλη, να κηρύξει (χωρίς… αστερίσκους αυτή τη φορά) την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Μπορεί επίσης, προκειμένου να βάλει φρένο στα σχέδια Ραχόι, να προκηρύξει ο ίδιος πρόωρες εκλογές στην περιοχή.

Κι όλα αυτά, ενώ την Παρασκευή η ισπανική Γερουσία πρόκειται να ψηφίσει για το αν θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος. Αν δηλαδή, θα δοθεί η εξουσία στην κυβέρνηση να καταργήσει την αυτονομία της Καταλονίας.

Με το άρθρο 155, ο Ραχόι μπορεί να πάρει τον έλεγχο της Καταλονίας και να εκδιώξει τόσο τον Πουτζδεμόν και τον αντιπρόεδρό του αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Καταλονία: Το… τραβάει ο Πουτζδεμόν – Αρνήθηκε να μιλήσει στη Γερουσία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 1147296875678765345
Σχόλια
item