Γιάννενα: ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός Γιάννενα: ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός

Γιάννενα: ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός
Ωφέλιμο για την περιοχή του Περάματος, χαρακτηρίζεται το έργο ανάπλασης στο λιμανάκι, που ολοκληρώθηκε και πριν από λίγες ημέρες έγινε η οριστική παραλαβή.
Φορέας υλοποίησης του έργου ήταν ο ΕΟΤ, όμως λόγω των διαφωνιών που προέκυψαν επί της μελέτης για την «κόκκινη γραμμή» ουσιαστικά εκτελέστηκαν τα 2/3 του αρχικού έργου. 
Ένα μεγάλο κομμάτι της μελέτης κυρίως στο σημείο που έχει «μέτωπο» στη λίμνη Παμβώτιδα έμεινε εκτός του έργου και αποτελεί έναν από τους επόμενους στόχους του Δήμου Ιωαννιτών, ώστε να ακολουθήσει και αυτό, έστω με ίδιους πόρους την διαδικασία ανάπλασης.
Όπως έχει τονιστεί και στο παρελθόν ο Δήμος Ιωαννιτών προτίθεται να παραχωρήσει το πάρκο αναψυχής στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος που θα αναλάβει σε πρώτη φάση τη συντήρηση, την καθαριότητα και τη φύλαξη του χώρου.
Η επόμενη όμως φάση είναι αυτή της διερεύνησης της πιθανότητας παραχώρησης της χρήσης σε ιδιώτη, έναντι μηνιαίου ή ετήσιου μισθώματος, που θα αναλάβει τη συντήρηση και φροντίδα του χώρου.
Σε δηλώσεις του, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκος, σημείωσε ότι θα εκπονηθεί μία νέα μελέτη, σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, έτσι ώστε να υλοποιηθούν και τα έργα που έμειναν έξω από το πρώτο στάδιο του έργου.
«Έχουν διορθωθεί μετά από ενστάσεις κάποια από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν, αλλά το 1/3 της έκτασης που επρόκειτο να γίνει η παρέμβαση έχει μείνει εκτός. 
Θεωρούμε, ότι έτσι κι αλλιώς είναι ένα έργο ωφέλιμο για την περιοχή και φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε και τα υπόλοιπα γήπεδα για την αξιοποίηση της συνολικής έκτασης», κατέληξε ο κ. Γκόγκος.
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Επόμενος στόχος, το κομμάτι που έμεινε εκτός
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3933006407883982414
Σχόλια
item