Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον

Επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και τον Διευθυντή του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πολ Τόμσεν, θα έχει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Την Δευτέρα, η κ. Λαγκάρντ θα υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στην έδρα του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έφθασε χθες στο Σικάγο, πρώτο σταθμό της πενθήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Πενς, μέλη του Κογκρέσου, επιχειρηματίες και εκπροσώπους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια

Το Ταμείο εκτιμά πως ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος 2,2% του ΑΕΠ, που το ίδιο έχει θέσει για το 2018, θα επιτευχθεί, και υπό αυτό το πρίσμα η ηγεσία του δεν βλέπει να υπάρχει ανάγκη για νέα μέτρα.

Ο κ. Τόμσεν, που αναφέρθηκε λεπτομερώς στην πορεία του ελληνικού προγράμματος, κάλεσε για άλλη μια φορά τους Ευρωπαίους εταίρους να εξειδικεύσουν το συντομότερο δυνατό τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Δεν αναφέρθηκε πάντως στην τρίτη αξιολόγηση, για την οποία όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του έτους.

Τέλος, για τις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Τόμσεν τόνισε ότι στα χαρτοφυλάκιά τους καταγράφεται μια πολύ υψηλή αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων και σημείωσε πως το ΔΝΤ θέλει να διασφαλίσει ότι πριν από το τέλος του προγράμματος θα έχουν υιοθετήσει μία αξιόπιστη στρατηγική που θα οδηγεί στη μείωση των δανείων αυτών.

Epirusblog Gr
5 of 5
Συνάντηση Λαγκάρντ - Τσακαλώτου στην Ουάσινγκτον
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4251794767231867989
Σχόλια
item