Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Νέο πολύτιμο «εργαλείο» για την προσέλκυση επισκεπτών Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Νέο πολύτιμο «εργαλείο» για την προσέλκυση επισκεπτών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Νέο πολύτιμο «εργαλείο» για την προσέλκυση επισκεπτώνΓιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Νέο πολύτιμο «εργαλείο» για την προσέλκυση επισκεπτών
Κάθε χρόνο και πιο θετικά τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα στην Ήπειρο και το νομό Ιωαννίνων - Τα επόμενα βήματα για τον τουρισμό παρουσίασε η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων. 

Πολλαπλά και ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα που έρχονται τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό της χώρας, αναφορικά με το μεγάλο «στοίχημα» του τουρισμού στην Ήπειρο και το νομό Ιωαννίνων, ένα «στοίχημα» που οι επαγγελματίες και οι φορείς της περιοχής, φαίνεται πως κερδίζουν.
Στην επίτευξη του στόχου αυτού, σημαντικό ρόλο έχουν διαδραματίσει οι οδικές υποδομές και τους τελευταίους μήνες η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, αλλά και οι θετικές εξελίξεις στο αεροδρόμιο και συνακόλουθα οι προοπτικές συνεργασιών με τις γειτονικές περιοχές εντός και εκτός Ελλάδας.
Από την άλλη, εξαιρετική είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία χρόνια, από την Περιφέρεια Ηπείρου με τη συμμετοχή της σε διεθνείς εκθέσεις, προσπάθεια που έχει απτά και σημαντικά αποτελέσματα, για την προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό.
Έτσι, είναι πλέον βέβαιο πως έχουν μπει οι «βάσεις» για ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και την Ελλάδα, κάτι που επίσης έχει αρχίσει σιγά – σιγά να φαίνεται και από τις επαφές, τις συναντήσεις με διεθνείς τουριστικούς πράκτορες – κολοσσούς, αλλά και από τις συμφωνίες, που έχουν γίνει.
Πλέον, στις τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό, οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται με την προώθηση του τουρισμού έχουν στα χέρια τους πολλά περισσότερα «όπλα» στη διάθεσή τους για να πείσουν τους επισκέπτες να προτιμήσουν την Ήπειρο.
Ένας χάρτης που παρουσιάστηκε την Τετάρτη στην εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων για την προβολή και παρουσίαση των επόμενων βημάτων, προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον και όπως τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της Ένωσης Σαμ Κουδούνης ήδη αποτελεί το πιο χρήσιμο «εργαλείο» στο εξωτερικό για την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών.
Οι αφίξεις
Εν τω μεταξύ, τα θετικά μηνύματα συνεχίστηκαν να καταγράφονται και το 2017, όπου όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού Στράτος Ιωάννου, οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις στην Ήπειρο αυξήθηκαν σε διπλάσιο ποσοστό από το μέσο όρο σε ολόκληρη την Ελλάδα.
«Το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά είναι πρωτίστως αποτέλεσμα των ενεργειών των επαγγελματιών, της δουλειάς που έχουν κάνει σε όλα τα επίπεδα. 
Φαίνεται, ότι σταθήκαμε όρθιοι στην κρίση και ο διπλασιασμός των αφίξεων δεν είναι κάτι ασήμαντο, ούτε κάτι που οφείλεται απλώς στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα», τόνισε ο κ. Ιωάννου.
Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού στο δήμο Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας από την πλευρά του στάθηκε στα θετικά αποτελέσματα που προκάλεσε η συνεργασία και συνένωση όλων των δυνάμεων της αυτοδιοίκησης και του κλάδου, σημειώνοντας με νόημα, πως ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ηπείρου και των Ιωαννίνων.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - Νέο πολύτιμο «εργαλείο» για την προσέλκυση επισκεπτών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 483683440101989783
Σχόλια
item