Γιάννενα: Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα Γιάννενα: Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα

Γιάννενα: Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα

Με συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα συνέχισε χθες τις επαφές του ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης.

Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν αυτά που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην κατάσταση της λίμνης Παμβώτιδας, κάτι που είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο κ. Ποττάκης, στη συνέντευξή του στον Η.Α., εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την υποβάθμιση του οικοσυστήματος και δίνοντας την υπόσχεση πως θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και θα επανέλθει για να εξετάσει την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων.

Στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη, στην οποία παραβρέθηκαν ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης Απόστολος Οικονόμου και ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Δημήτρης Σιώλος, ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε αναλυτικά για τις σημαντικότερες δράσεις που έχει αναλάβει και υλοποιεί η περιφέρεια για την προστασία του περιβάλλοντος , την προστασία του Αμβρακικού, των ποταμών της, καθώς και για τη λίμνη Παμβώτιδα, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την καθυστέρηση που σημειώνεται στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. 
Επίσης, αναφέρθηκε και σε ζητήματα που θα προκληθούν από τους διαχειριστικούς χάρτες στους κατόχους αγροτικών εκτάσεων.
Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο, ο κ. Μπέγκας εξέφρασε την πολιτική του στήριξη στο θεσμό, τονίζοντας πως και ο ίδιος πιστεύει στην ανάγκη ενίσχυσής του, ενώ αναφέρθηκε στον θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης που λειτουργεί στον δήμο Ιωαννιτών, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που υπήρχε μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης.
Ο κ. Ποττάκης ενημερώθηκε για τα αιτήματα που φτάνουν μέχρι σήμερα στον Συμπαραστάτη, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει ο θεσμός αλλά και την ανάγκη περεταίρω στήριξής του. Τέλος, ενημέρωσε το Δήμαρχο για την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει επισκεπτόμενος συχνά την περιφέρεια για να διαπιστώνει από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε περιοχή και ανήκουν στην αρμοδιότητά του.
agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Στο προσκήνιο τα περιβαλλοντικά ζητήματα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6684267794098684817
Σχόλια
item