Γιάννενα: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων Γιάννενα: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων

Γιάννενα: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων

Προ των πυλών βρίσκεται νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σύμφωνα με το οποίο τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν πολίτες και Δήμους με κακές… επιδόσεις στην ανακύκλωση. 

Ο Δήμος Ιωαννιτών πάντως συχνά προχωρά σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την ενημέρωση των πολιτών για την αξία της ανακύκλωσης, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις.

 Χθες στα Γιάννενα συνεχίστηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ανακύκλωση συσκευασιών από πλαστικό, γυαλί, χαρτί, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους γνωστούς σε όλους μας «μπλε κάδους».


Πρόκειται για μια εκστρατεία που γίνεται σε όλη τη χώρα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.


Στην κεντρική πλατεία
Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετείχε κι αυτός στην πρωτοβουλία ενημέρωσης η οποία έλαβε χώρα από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία.


Εκεί μικροί και μεγάλοι ενημερωθήκαν από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για τον σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους» και παράλληλα ειδικά για τις γυάλινες συσκευασίες, υπήρξε ξεχωριστή ενημέρωση των επιχειρηματιών για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεών τους από τον μπλε κώδωνα.


Στον  χώρο της δράσης μαθητές από σχολεία της πόλης είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικά παιχνίδια και να απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπαίνοντας  στην κλήρωση για ένα ποδήλατο.


Δηλώσεις
«Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους πολίτες αλλά πρέπει να γίνουμε όλοι μας πιο καυστικοί απέναντι σε μια μειοψηφία που επιδεικνύει έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και αδιαφορεί μπροστά στην προστασία του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος», τόνισε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας.


Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, από τη μεριά του προανήγγειλε τη λειτουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που ετοιμάζει ο Δήμος σχετικά με την ανακύκλωση αλλά και την αποκομιδή «χέρι-χέρι» στους πεζόδρομους «για να σταματήσουμε να βλέπουμε μια άσχημη εικόνα στο κέντρο της πόλης».


Και πρόσθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να εκσυγχρονίσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματα αλλά παράλληλα να επιβάλουμε πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν και δε συμμορφώνονται. Είναι μια μικρή αλλά υπαρκτή μειοψηφία», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.


Ερωτηθείς για τις επιδόσεις των Ιωαννίνων στον τομέα της ανακύκλωσης δήλωσε ότι καθημερινά οι Γιαννιώτες ανακυκλώνουν περίπου 18 τόνους, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που αφορούν την Ήπειρο δείχνουν μια αναλογία 70% ανακύκλωση έναντι 30% κοινών σκουπιδιών. 


«Τα στοιχεία αυτά αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά είμαι σίγουρος ότι αν απομονώσουμε το Δήμο Ιωαννιτών η ανακύκλωση είναι ακόμα περισσότερη. Μάλιστα με τις προσλήψεις που θα γίνουν θα έχουμε ένα ακόμα πλήρωμα αποκομιδής κάτι που θα συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση των ανακυκλώσιμων υλικών», κατέληξε.

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκστρατεία ενημέρωσης στα Γιάννενα για την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2363161760169459924
Σχόλια
item