Το νησί στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς [εικόνες] Το νησί στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Το νησί στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς [εικόνες]

Το νησί στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς [εικόνες]
Μια χώρα, εκατοντάδες καλοκαιρινοί προορισμοί με μαγικά τοπία για να οργανώσει κανείς το επόμενό του ταξίδι. 

Κάπως έτσι επιλέξαμε να βάλουμε πλώρη για ένα μικρό νησί του Αιγαίου Πελάγους και να σας μεταφέρουμε, έστω και νοερά, στην άγρια ομορφιά του που όμοιά της δύσκολα θα συναντήσετε.

Με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, το πλοίο θα περάσει από τη Σίφνο, τη Μήλο, την Κίμωλο, τη Σίκινο και η πυξίδα θα δείξει ως τελικό προορισμό τη Φολέγανδρο. 

Το στολίδι αυτό βρίσκεται στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες και κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές λόγω της πολύ ιδιαίτερης φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του, που οι κάτοικοί του (600 περίπου στον αριθμό) προσπαθούν εδώ και χρόνια να διατηρήσουν ακέραια.

Οι παραλίες στη Φολέγανδρο…

Μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά τόσο εντυπωσιακές που δεν τις χορταίνεις. Σε καμία δεν θα δείτε να υπάρχουν οργανωμένες ξαπλώστρες, ενώ η πρόσβαση σε αυτές δεν είναι απλή υπόθεση. 

Σε κάποιες όπως για παράδειγμα στην Αγκάλη, ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει με δικό του μέσο ή με το τοπικό λεωφορείο. Σε άλλες όμως, θα πρέπει να περπατήσει μέσα από μονοπάτια ή να πάρει κάποιο από τα καραβάκια από το λιμάνι του Καραβοστάση ή από την Αγκάλη.

Στην κατηγορία αυτών των τελευταίων παραλιών και πέρα από τα Χοχλίδια, το Λιβάδι, η Αγκάλη και τον Αγιο Νικόλαο τα οποία δεν πρέπει να χάσετε, ανήκει και το Κάτεργο, που υπόσχεται να σας εξαντλήσει με την ομορφιά και τη γοητεία του. 

Αλλωστε οι ντόπιοι το επιβεβαιώνουν, όταν τους ρωτήσετε για τα highlights του νησιού τους, ενώ θα σας πουν ότι το όνομα του οφείλεται στις εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και πιο συγκεκριμένα στο γεγονός, ότι σε αυτό το μέρος έκαναν κάποτε την εξόρυξη αιματίτη, που χρησιμοποιούσαν για να βάφουν τα σπίτια και τα σκάφη τους. 

Epirusblog Gr
5 of 5
Το νησί στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις όσες φορές κι αν το επισκεφτείς [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 4110365908009410174
Σχόλια
item