Γιάννενα: Η ΔΡΑΣΥ καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο

Γιάννενα: Η ΔΡΑΣΥ καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο

Η ΔΡΑΣΥ καλεί την εργαζόμενη πλειοψηφία της περιοχής να συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Τρίτη 24/10 που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στις 6 μμ. 

Να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον μνημονιακό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που βρίσκονται στην πόλη για να οργανώσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου στην περιοχή.

Επτά χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων, οδήγησαν τους εργαζόμενους και την νεολαία, στην φτώχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, που όμοια συναντά κανείς σε ...
πολεμική κατάσταση.


Πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, μισθοί των 200 έως 500 Ευρώ, χιλιάδες οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, η ανεργία να καλπάζει, νεολαία σε διαρκή περιπλάνηση χωρίς μέλλον, επιδόματα πείνας στους συνταξιούχους λίγο πριν τον θάνατο, διάλυση Παιδείας, Υγείας, διαρκής απειλή να χάσουν τα σπίτια οι εργαζόμενοι, καταστροφή μικρομεσαίων και αγροκτηνοτρόφων, αποτελούν μέρος της τραγικής κατάστασης που βιώνει ο λαός μας.


Η τάξη των κεφαλαιοκρατών, με το κράτος και τις κυβερνήσεις τους, απαντάει στην 
κρίση και την κρατική χρεοκοπία, με την ολομέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη και τον λαό. Με την βάρβαρη ταξική πολιτική, που συμπυκνώθηκε στον όρο ¨Μνημόνια”.

Με την πολιτική αυτή καταφέρνει να περισώσει τα προνόμιά της
Την ιδιωτική ιδιοκτησία των τραπεζών, που ο λαός πλήρωσε δεκάδες δις ευρώ και φορτώθηκαν στο δημόσιο χρέος
Τις παχυλές επιδοτήσεις με τις οποίες απομυζούν δημόσιο χρήμα βιομήχανοι και επιχειρηματίες.
Την απρόσκοπτη ροή κρατικού χρήματος στις τσέπες των μεγαλοεργολάβων, με τα συμβόλαιο για την κατασκευή δρόμων και με αντάλλαγμα τα πολλαπλά διόδια.
Το αφορολόγητο των “κεφαλαίων του εξωτερικού” χάρις του οποίου οι εφοπλιστές απαλλάσονται της φορολογίας.
Τις αθρόες επιδοτήσεις και την βοήθεια του κρατικού μηχανισμού ( Δήμοι, Περιφέρειες) στο τουριστικό κεφάλαιο.
Την παράδοση της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου στους κεφαλαιοκράτες.
Συνολικά την εντεινόμενη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, με όλο και χειρότερους όρους για την εργατική τάξη, με όλο και καλύτερους όρους για τους καπιταλιστές.

Αυτά διασφαλίζουν τα μνημόνια, για αυτό ήταν και παραμένουν μονόδρομος για τους κεφαλαιοκράτες, όπου τα υπηρετεί πιστά το κράτος τους και οι κυβερνήσεις τους.

Ο δικός μας μονόδρομος είναι η ανατροπή αυτής της πολιτικής και της εξουσίας των καπιταλιστών. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια πρέπει να ανατρέψουμε το σημερινό μνημονιακό καθεστώς.

Αυτό περνάει αναγκαστικά:
Απο την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, την μονομερή διαγραφή του χρέους, δηλαδή την καταστροφή του κεφαλαίου των τοκογλύφων-δανειστών, αντί της εξαθλίωσης του λαού.
Την εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση στους ιδιοκτήτες και την λειτουργία του με εργατικό έλεγχο.
Την έξοδο από την ΕΕ και την Ευροζώνη
Την ικανοποίηση των αιτημάτων του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος.

Μόνο έτσι θα σταματήσει την κρίση να πληρώνει η εργαζόμενη πλειοψηφία και θα την πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες.

Απέναντι στην σημερινή εποχή, όπου η απογοήτευση κυριαρχεί, λόγω της αδυναμίας, των αγώνων των εργαζόμενων, της προηγούμενης περιόδου, να ανατρέψουν την μνημονιακή κατάσταση απαιτείται:

Η ενότητα της εργατικής τάξης στη βάση των προβλημάτων, η αλληλεγγύη και η στήριξη των εργατικών οργανώσεων.

Για να προετοιμάσουμε την σύγκρουση που θα βρει την εργατική τάξη πιο έμπειρη και με οργάνωση, που να μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα μέχρι την νίκη

ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ   
ΤΡΙΤΗ 24/10, 6μμ


epirusgate.blogspot.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η ΔΡΑΣΥ καλεί σε συμμετοχή στο αυριανό συλλαλητήριο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2127400131428510071
item