Γιάννενα: Όλο το χρονικό της υπόθεση των δύο γιατρών, στο «Χατζηκώστα»

Γιάννενα: Όλο το χρονικό της υπόθεση των δύο γιατρών, στο «Χατζηκώστα»
«Ήταν χρέος μου να πάρω τις αποφάσεις», λέει ο Ε. Καρβούνης - Τι θα γίνει με το κενό που δημιουργείται.
Στην υπόθεση των δυο γιατρών που τέθηκαν με δική του απόφαση σε αναστολή καθηκόντων, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.  Ο διοικητής παρουσίασε στοιχεία της υπόθεσης, που αποτελεί θέμα συζήτησης εντός και εκτός πόλης, ενώ ανέπτυξε και το σκεπτικό που τον οδήγησε στην επιβολή αναστολής καθηκόντων στους δυο γιατρούς.
Ο Ευάγγελος Καρβούνης προανήγγειλε και την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την επόμενη Παρασκευή στην οποία έχουν κληθεί οι δυο γιατροί.
Στις δηλώσεις του ο κ. Καρβούνης, αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης που ξεκινά τον περασμένο Αύγουστο. Τότε, έλαβε και τα σχετικά έγγραφα από την ΥΠΕ. Όπως ανέφερε,  «η 6η ΥΠΕ με έγγραφό της,  έκανε γνωστό ότι επιβλήθηκαν από τον ΕΟΠΠΥ σε βάρος δυο ιατρών ΕΣΥ του Χειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, κυρώσεις (χρηματικό πρόστιμο), διότι κατά τον διενεργήσαντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά εκ μέρους τους, αναληθή παραστατικά ή στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας».
Αμέσως μετά έκανε αναφορά στους λόγους που ο ΕΟΠΥΥ έχει επιβάλει πρόστιμα στους δύο γιατρούς. Μεταξύ αυτών, γνωματεύσεις για χορήγηση επιθεμάτων σε διαφορετικούς ασθενείς με την ίδια φωτογραφία αλλά και γνωματεύσεις για ασφαλισμένο με διαβήτη, ενώ από την έρευνα προέκυψε, σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, ότι ο ασθενής δεν είχε ποτέ λάβει αγωγή για διαβήτη.
Οι απολογίες
Όπως είπε, «οι έγγραφες απολογίες των ιατρών κρίθηκαν ανεπαρκείς από την διοίκηση» και στα πλαίσια αυτά «έκρινε ότι από τα στοιχεία του φακέλου προκύπτουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν τη θέση των εν λόγω ιατρών σε αργία, επειδή υφίσταται κατεπείγουσα περίπτωση αποτροπής τέλεσης νέων παραπτωμάτων και την ανάγκη προστασίας του κύρους της υπηρεσίας και του δημοσίου συμφέροντος λόγω της επανειλημμένης ως  άνω παράβασης του υπαλληλικού  του καθήκοντος εκ μέρους των εγκαλούμενων ιατρών με πρόθεση πρόκλησης οικονομικής ζημίας σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προβαίνοντας στις ως άνω αναφερόμενες ενέργειες».
Όσο για στοιχεία της απολογίας των γιατρών; «Δεν θα δώσω λεπτομέρειες» είπε, λέγοντας ότι η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.
Υπέρ της ηθικοποίησης
Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Καρβούνης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια «ηθικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι : «Η διοίκηση του νοσοκομείου λόγω της βούλησης της να στηρίξει την προσπάθεια ηθικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας και έχοντας πλήρη συνείδηση της ιστορίας και προσφοράς του νοσοκομείου στο τόπο μας, αποφάσισε την αναστολή άσκησης καθηκόντων των δυο (2) ιατρών  Ε.Σ.Υ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 παράγραφος 2 του Νόμου 3528/2007, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 3 του Ν.4325/2015 και ισχύει σήμερα», δίνοντας έτσι και την ουσία του σκεπτικού των αποφάσεων που έλαβε για τις οποίες είπε ότι «Ήταν χρέος του»!
Ο διοικητής, ξεκαθάρισε ότι  η απόφαση αναστολής καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως, εάν μέσα σε 30 ημέρες από την έκδοση της, το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, δεν συνέλθει- εντός της εν λόγω προθεσμίας, για να γνωμοδοτήσει για τη θέση των υπαλλήλων σε αργία.
Τι θα γίνει με το κενό;
Το μεγάλο θέμα που ανακύπτει μετά την αναστολή είναι αυτό του κενού που δημιουργείται. Το θέμα το έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες και οι γιατροί του νοσοκομείου που ζήτησαν να γίνουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσει η Κλινική.
Ερωτηθείς, ο κ. Καρβούνης,  υποστήριξε ότι έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για επικουρικό γιατρό: «Ήδη, έχουμε στείλει σχετικό έγγραφο για επικουρικό γιατρό που υπάρχει στη λίστα και έχουμε δεσμεύσει και την ανάλογη πίστωση» είπε λέγοντας ότι μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα δοθεί λύση. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι τα χειρουργεία θα γίνουν κανονικά.  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Όλο το χρονικό της υπόθεση των δύο γιατρών, στο «Χατζηκώστα»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4876102031247045111
item