Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου - Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου - Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου - Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ

Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου - Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ

Δεν ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ - «Προβληματίζονται» και θεωρούνται αμφίβολοι πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Στηρίζουν οι «έξι» του Ποταμιού - Αναγκασμένη να στραφεί στη «δεξαμενή» των οκτώ ανεξάρτητων η κυβέρνηση - Εάν καταψηφιστεί η διάταξη για την αλλαγή φύλου στα 15, καταψηφίζεται στο σύνολό του το άρθρο 3, που αφορά στη «φυλομετάβαση» των ενηλίκων.

Στον «αέρα» βρίσκεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, καθώς, με τις έως τώρα τοποθετήσεις βουλευτών και κομμάτων, το άρθρο 3, που αφορά στην αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων, δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής.

Να σημειωθεί πως ενδεχόμενη καταψήφιση του άρθρου 3 επιφέρει επί της ουσίας την ακύρωση του συνόλου του νομοσχεδίου, ακόμα και αν εγκριθεί επί της αρχής.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το επίμαχο άρθρο συγκεντρώνει σίγουρα την θετική ψήφο 145 βουλευτών από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι. 

Από την άλλη πλευρά, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ, ΧΑ και Ένωση Κεντρώων αναμένεται να καταψηφίσουν, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη. 

Ειδικότερα, από τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκφράσει ισχυρούς προβληματισμούς για την δυνατότητα αλλαγής φύλου σε ανηλίκους, τουλάχιστον πέντε βουλευτές. 


Πρόκειται για τους Γεωργία Γεννιά, Νίνα Κασιμάτη, Δημήτρη Γάκη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Μάρκο Μπόλαρη. Άρα, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση θέλει επτά επιπλέον ψήφους και στη χειρότερη 12.

Υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής και επί των άρθρων θα ψηφίσουν, όπως όλα δείχνουν, οι έξι βουλευτές του Ποταμιού.

Με αυτά τα δεδομένα, ρυθμιστικό ρόλο για την εξέλιξη του νομοσχεδίου θα «παίξει» η στάση των 19 βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ασκούνται στην ηγεσία του κόμματος ισχυρές πιέσεις από αρκετούς βουλευτές για καταψήφιση. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση του κ. Δημήτρη Κρεμαστινού, που επισημαίνει: «Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με την σημερινή του μορφή».

Επίσης, ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το άρθρο 3, εάν παραμείνει με τη σημερινή του μορφή. 


Ο ίδιος υποστήριξε πως, από επιστημονικής πλευράς, ένα παιδί 15 ετών δεν είναι σε θέση να λαμβάνει τέτοιες σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του και πρότεινε να υπάρχει ιατρική παρακολούθηση έως την ενηλικίωσή του και μετά να προχωρά σε διόρθωση φύλου. 

Από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και διαφοροποιήσεις, με τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο να υπερψηφίζει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αύριο, στις 09:30, θα συνεδριάσει το συντονιστικό του κόμματος, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η τελική στάση.

Πάντως, εάν η ΔΗΣΥ καταψηφίσει, τότε η κυβέρνηση θα ελπίζει μόνο στην «δεξαμενή» των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών. Πρόκειται για τους Νίκο Νικολόπουλο, Νίκο Μίχο και Δημήτρη Κουκούτση που πιθανότατα θα καταψηφίσουν και τους Στάθη Παναγούλη, Κατερίνα Μάρκου, Δημήτρη Καρρά, Χάρη Θεοχάρη και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία θα γίνει αύριο το μεσημέρι, ενώ νωρίτερα θα υπάρξουν και τοποθετήσεις από τους πολιτικούς αρχηγούς.


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά
Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτρης Καβαδέλλας συνελήφθη να... ρεμβάζει


Φωτεινή Βάκη και Νίκος Φίλης


Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης συνομιλεί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ


Μαρία Γιαννακάκη και Σταύρος Κοντονής συζητούν με τον Άδωνι Γεωργιάδη
Epirusblog Gr
5 of 5
Στον «αέρα» η αλλαγή φύλου - Καταψηφίζει και η ΔΗΣΥ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 4760448652273381708
Σχόλια
item