Ήπειρος: Επικαιροποίηση στο Σχέδιο Διαχείρισης των πλημμυρών Ήπειρος: Επικαιροποίηση στο Σχέδιο Διαχείρισης των πλημμυρών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Επικαιροποίηση στο Σχέδιο Διαχείρισης των πλημμυρών

Ήπειρος: Επικαιροποίηση στο Σχέδιο Διαχείρισης των πλημμυρών
Σε μία έκταση 1000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που αντιστοιχεί στο 10% της έκτασης του υδατικού διαμερίσματος της Ηπείρου, καταγράφονται οι ζώνες που εντάσσονται στις περιοχές υψηλού κινδύνου εμφάνισης πλημμύρας. 
Η αποτύπωση έγινε από τους μελετητές στο πλαίσιο της υλοποίησης του επικαιροποιημένου Σχεδίου Διαχείρισης των πλημμυρικών φαινομένων, που εκπονεί το υπουργείο Περιβάλλοντος και το οποίο βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης. 
Το επικαιροποιημένο Διαχειριστικό Σχέδιο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η διάρκεια ισχύος του είναι μέχρι το 2021. 
Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες στο Τεχνικό Επιμελητήριο παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι περιοχές της Ηπείρου, που έχουν χαρτογραφηθεί και εντάσσονται στη λίστα των Ζωνών Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας. 
Στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι ζώνες αυτές βρίσκονται στο λεκανοπέδιο και στις παρόχθιες περιοχές της Παμβώτιδας και στην χαμηλή περιοχή της Λαψίστας. 
Στην Άρτα, οι Ζώνες Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας περιλαμβάνει τις περιοχές Βίγλας, προς τον Αμβρακικό, Ψαθοτόπι, Γαβριά, Φιλοθέη μέχρι το Κομμένο, Άγιος Σπυρίδωνας και Στρογγυλή. 
Στη Θεσπρωτία είναι οι περιοχές του Καλαμά, Βρυσέλλα, Παραπόταμος, Γεροπλάτανος, Κρυσταλλοπηγή Παραμυθιάς και στην Πρέβεζα η Πέτρα, η Στεφάνη, η Ν. Κερασούντα, η Βαλανιδοράχη, ο Κερασώνας και η Παναγιά Λούρου. 
Σύμφωνα με τους μελετητές και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου οι πλημμύρες του 2010 και κυρίως αυτές του 2015 οδήγησαν στην υλοποίηση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων, που ήταν απαραίτητα για την προστασία των περιοχών, που επλήγησαν, ωστόσο απομένουν ακόμη αρκετά να γίνουν.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Επικαιροποίηση στο Σχέδιο Διαχείρισης των πλημμυρών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8653810006616645863
Σχόλια
item