Θεσπρωτία: Ζητούν αναβάθμιση και όχι κατάργηση

Θεσπρωτία: Ζητούν αναβάθμιση και όχι κατάργηση

Τη λειτουργία ενός τουλάχιστον πανεπιστημιακού τμήματος στην Ηγουμενίτσα ζητούν οι φορείς της Θεσπρωτίας, αντιδρώντας στην προοπτική κατάργησης του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και τη λειτουργία δύο τμημάτων επίπεδου ΙΕΚ.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που προκάλεσε ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος και στην οποία παρέστησαν ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο νεοεκλεγείς πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Αναστάσιος Τσίνας, η πρόεδρος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Ελευθερία Δογορίτη και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δονάτος Μαρτίνης.

Για τις προωθούμενες αλλαγές, οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Τσίνας, με τα λεγόμενά του να προκαλούν αντιδράσεις.


Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα σε όσα ακούστηκαν και ζήτησαν άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργία ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα.


«Η δίκαιη ανάπτυξη που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τα Γιάννενα ξεκίνησε ήδη. Χωρίς κάποιο σοβαρό ακαδημαϊκό σκεπτικό, αφαιρείται από την Ηγουμενίτσα μια τριτοβάθμια εκπαιδευτική μονάδα, ανταγωνιστική και εξωστρεφής, που έχουν αγκαλιάσει φορείς της τοπικής κοινωνίας μας με συνεργασίες και κοινές δράσεις. 


Το τμήμα της Ηγουμενίτσας είναι από αυτά που οπλίζουν τους νέους μας με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για να σταθούν σε μια σύγχρονη και απαιτητική αγορά εργασίας. 


Τέλος πια με τα πειράματα και τους αυτοσχεδιασμούς», αναφέρει ο κ. Γιόγιακας και ζητά όχι μόνο την άμεση απόσυρση της πρότασης κατάργησης, αλλά την αναβάθμιση του τμήματος στο πλαίσιο της επικείμενης συγχώνευσης.

Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία του δήμου Ηγουμενίτσας, νέα σύσκεψη τη Δευτέρα, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπου έχουν κληθεί οι φορείς της περιοχής.


agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ζητούν αναβάθμιση και όχι κατάργηση
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6816938210055218089
item