Γιάννενα: Λίγοι οι μαθητές στους δρόμους Γιάννενα: Λίγοι οι μαθητές στους δρόμους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Λίγοι οι μαθητές στους δρόμους

Γιάννενα: Λίγοι οι μαθητές στους δρόμους

Μικρή ήταν η συμμετοχή των μαθητών των Ιωαννίνων στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στα Γιάννενα για τα προβλήματα στην παιδεία.

Οι μαθητές, αλλά και μέλη της Ένωσης Γονέων, ζήτησαν την επαρκή χρηματοδότηση για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, αλλά και τη συνέχιση του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα, τη διατήρηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και τους διορισμούς καθηγητών, ώστε να καλυφθούν κενά στην εκπαίδευση.

Μαθητές από σχολεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Ακαδημία και με τα συνθήματά τους, τα πανό και τα τύμπανά τους κατευθύνθηκαν προς τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να καταθέσουν τα αιτήματά τους. 


Στη συνέχεια, η Συντονιστική Επιτροπή συζήτησε μαζί και με τα παιδιά από τα νέα σχολεία που κινητοποιήθηκαν, και αποφασίστηκε η συνέχεια του αγώνα των μαθητών μέσα στα σχολεία τις επόμενες μέρες. 

Στο πλευρό των μαθητών, βρέθηκε και η Ένωση Γονέων του νομού, με τα μέλη της να κάνουν λόγο για κρούσματα τρομοκρατίας και απειλών από τις Διευθύνσεις που δέχτηκαν μια σειρά από σχολεία της πόλης. 

Στην Άρτα, οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις των σχολείων τους και σε δυναμική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας. 


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Πρέβεζα, με τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης να δίνουν ραντεβού στο πάρκο Πυροβολικού και από εκεί να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας στη Λεωφόρο Ειρήνης. 

Οι μαθητές κατέληξαν στο δημαρχείο της Πρέβεζας, όπου κρέμασαν το πανό τους στο μπαλκόνι του κτιρίου. Αντιπροσωπεία του παρέδωσε στον δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στο νομό Πρέβεζας τελούν υπό κατάληψη 15 Γυμνάσια και Λύκεια.

agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Λίγοι οι μαθητές στους δρόμους
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1923294959798411015
Σχόλια
item