Γιάννενα: Οδύσσεια… τέλος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα! Γιάννενα: Οδύσσεια… τέλος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οδύσσεια… τέλος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα!

Γιάννενα: Οδύσσεια… τέλος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα!

Σημαντικά βήματα μπροστά έχει κάνει το τελευταίο διάστημα το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο, παρά τα προβλήματα, μεγαλώνει ως ίδρυμα, ανοίγει νέους ακαδημαϊκούς και ερευνητικούς «ορίζοντες» και το γεγονός αυτό δεν μπορεί παρά να έχει θετικό αντίκτυπο στην πρωτεύουσα της Ηπείρου που το φιλοξενεί.

Τελευταία σοβαρή εξέλιξη, η αδιαμφισβήτητη αναβάθμιση του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου, μέσω της επιτυχούς εφαρμογής καινούριου συστήματος εξετάσεων για την εισαγωγή φοιτητών σ’ αυτό, οι οποίοι θα σπουδάσουν μάλιστα υπό νέο ακαδημαϊκό καθεστώς, που διασφαλίζει σπουδές πενταετούς διάρκειας και ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα για τους πτυχιούχους!


Εξετάσεις όπως ΑΣΚΤ
Συνολικά 129 πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες απ’ όλη την Ελλάδα υποδέχεται αυτές τις ημέρες το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης. Στις εξετάσεις που διενήργησε το Πανεπιστήμιο με βάση το πρότυπο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, οι οποίες δεν εντάσσονται στο σύστημα των Πανελλαδικών, έλαβαν μέρος 430 υποψήφιοι.


Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, τα έργα όσων πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Τμήμα εκτίθενται σε ισόγειο χώρο του, στο κτιριακό συγκρότημα της Φιλοσοφικής Σχολής. Στην έκθεση περιηγήθηκε χθες και ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης.


Ικανοποίηση Πρύτανη
Τη χαρά του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εξετάσεων εισαγωγής νέων φοιτητών στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών εξέφρασε χθες ο Γ. Καψάλης, ευχαριστώντας τον Κοσμήτορα, τα μέλη ΔΕΠ και όλο το προσωπικό του που συντέλεσαν στην άριστη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας.


«Μένει κανείς εντυπωσιασμένος από τα έργα των νέων φοιτητών του Τμήματος. Εγώ αισθάνθηκα ότι πρόκειται για έργα αποφοίτων κι όχι πρωτοετών φοιτητών», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρύτανης. 


Παράλληλα, επανέλαβε την άποψη ότι είναι πολύ σημαντικό για το συγκεκριμένο Τμήμα οι εξετάσεις που ακολουθούνται να είναι οι ειδικές εξετάσεις και η φοίτηση να είναι πενταετής. «Τα καθοριστικά ζητήματα του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών ολοκληρώνονται κι αυτό γίνεται με τον καλύτερο τρόπο», κατέληξε ο κ. Καψάλης.

Έληξε η «Οδύσσεια»!
Από την πλευρά του ο Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ξενοφών Μπήτσικας παρομοίασε την πορεία του Τμήματος Εικαστικών  ώσπου να βρει τη θέση του στον ακαδημαϊκό χώρο, με μία μικρή «Οδύσσεια» που φτάνει πια στον προορισμό – «Ιθάκη» της!


«Είχαμε μεγάλη προσέλευση υποψηφίων σε αριθμό, απ’ τους οποίους επιτυχόντες ήταν ένας στους τέσσερις. Οι εξετάσεις έγιναν με άψογο τρόπο», σημείωσε με έμφαση, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλλαν σ’ αυτό. 


Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως οι 129 επιτυχόντες θα έρθουν και θα δώσουν μία νέα ώθηση στο Τμήμα. Ευχήθηκε δε καλή σταδιοδρομία στα παιδιά και ζήτησε από τους καθηγητές να συμβάλλουν τα μέγιστα στις επιδιώξεις της Σχολής Καλών Τεχνών. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μπήτσικας τόνισε πως το Τμήμα είναι πανέτοιμο από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού να ανταποκριθεί στις νέες υποχρεώσεις του, προσθέτοντας ότι εκείνο που απαιτείται είναι η απόκτηση και άλλων χώρων, καθώς λόγω του χαρακτήρα της η Σχολή χρειάζεται υποδομές όχι μόνο για την εκπόνηση του έργου της αλλά και για την ανάδειξή του αλλά και για τις ποικίλες δράσεις της.


ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οδύσσεια… τέλος για τη Σχολή Καλών Τεχνών στα Γιάννενα!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 5417585417873681539
Σχόλια
item