Κλιμακώνεται η ένταση: Νέο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία Κλιμακώνεται η ένταση: Νέο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κλιμακώνεται η ένταση: Νέο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία

Κλιμακώνεται η ένταση: Νέο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία
Ακόμα ένα ένταλμα σύλληψης για μέλος του προσωπικού του προξενείου των ΗΠΑ στην Τουρκία εκδόθηκε την Δευτέρα.
Σύμφωνα με το CNN Turk η σύζυγος και το παιδί του υπαλλήλου ανακρίνονται.
Το ένταλμα σύλληψης κλιμακώνει εκ νέου την ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.
Την Κυριακή, οι ΗΠΑ ανέστειλαν τις εκδόσεις βίζας για Τούρκους πολίτες μετά τη σύλληψη τουρκικής καταγωγής υπαλλήλου του αμερικανικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι ήταν πράκτορας του Ιμάμη Γκιουλέν και των πραξικοπηματιών.
Την Δευτέρα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα και του ζήτησε να τερματιστεί η διαμάχη με την παροχή βίζας στους Τούρκους πολίτες, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο. 
Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο αναπληρωτής πρέσβης ενημερώθηκε ότι η αναστολή παροχής θεωρήσεων εισόδου στις ΗΠΑ για τους Τούρκους πολίτες προκαλεί «ανώφελες εντάσεις» και θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Επίσης πρόσθεσαν ότι ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρέσβη την Κυριακή.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους, η οποία ελήφθη μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα του Τούρκου υπαλλήλου στο αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η απόφαση για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του συλληφθέντα εργαζόμενου εναπόκειται στην τουρκική δικαιοσύνη.
«Το να δικάζουμε έναν Τούρκο πολίτη για ένα αδίκημα που διέπραξε στην Τουρκία είναι δικαίωμα μας. Υπό αυτό το πρίσμα ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα αναθεωρήσουν την απόφασή τους» δήλωσε ο Γκιουλ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κλιμακώνεται η ένταση: Νέο ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τουρκία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 6082974894780559360
Σχόλια
item