Γιάννενα: Ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης Γιάννενα: Ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης

Γιάννενα: Ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης
Καταδίκη των συνθημάτων από τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων 

Ρατσιστικά συνθήματα έγραψαν άγνωστοι χθες τα ξημερώματα τόσο έξω από το Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Προσφύγων, Αιτούντων Άσυλο και Άλλων Ευάλωτων Ομάδων στα Γιάννενα, όσο και σε κτίρια που στεγάζονται άλλες υπηρεσίες του Δήμου, όπως οι Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της, καταδικάζει με τον πιο έντονο και απερίφραστο τρόπο τα ρατσιστικά συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κέντρο Πληροφόρησης και Υποστήριξης Προσφύγων αλλά και στους χώρους που στεγάζονται υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών.
«Η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας εναντίον των προσφύγων δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, ωστόσο ο Δήμος Ιωαννιτών δηλώνει ξεκάθαρα ότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό αυτών των δοκιμαζόμενων ανθρώπων και θα συνεχίσει να το κάνει για όσο διάστημα υπάρχει ανάγκη, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού Δημοσίου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Όσο για τους υπαίτιους, για το γεγονός έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Αστυνομία και η Εισαγγελία οι οποίες ερευνούν την υπόθεση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σημειώνεται πως στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, γράφτηκαν και συνθήματα κατά της LGBTQ κοινότητας, μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις έμφυλες ταυτότητες.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ρατσιστικά συνθήματα στο κέντρο της πόλης
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3416410911155495311
Σχόλια
item