Γιάννενα: «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» αύριο σε Γιάννενα και Άρτα Γιάννενα: «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» αύριο σε Γιάννενα και Άρτα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» αύριο σε Γιάννενα και Άρτα

Γιάννενα: «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» αύριο σε Γιάννενα και Άρτα

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνει αύριο, Σάββατο την 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Γιάννενα και η Άρτα. 

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ., όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα βρίσκονται έξω από νυχτερινά κέντρα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας», που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του. 


Στα Γιάννενα η δράση θα πραγματοποιηθεί έξω από το «Κεντρικό» Μεζεδοπωλείο (Κωλέττη 5), ενώ στην Άρτα στον κεντρικό πεζόδρομο. 


Πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (ETSC). 


Στη χώρα μας, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. 

Ακόμα πιο ανησυχητικές είναι οι στάσεις των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως τον βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο, ενώ δηλώνουν πως κάθονται πίσω από το τιμόνι ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μ.ό. ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη (Ευρωβαρόμετρο).

Η 11η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συμβολή της Τροχαίας, η οποία -όπως και κάθε χρόνο- διαθέτει τα αλκοολόμετρα στις κατά τόπους εκδηλώσεις.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: «Νύχτα χωρίς ατυχήματα» αύριο σε Γιάννενα και Άρτα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 3009148185816266742
Σχόλια
item