Γιάννενα: Θλίψη στα Γιάννενα για τον χαμό του Δημήτρη Γιωτίτσα…

Γιάννενα: Θλίψη στα Γιάννενα για τον χαμό του Δημήτρη Γιωτίτσα…

Θλίψη προκάλεσε χθες στα Γιάννενα η είδηση για τον χαμό του Δημήτρη Γιωτίτσα, ενός ανθρώπου που επί δεκαετίες υπηρέτησε την πόλη και τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από διάφορες και σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Ο Δημήτρης Γιωτίτσας έδωσε το τελευταίο διάστημα σκληρή μάχη για τη ζωή, την οποία και έχασε χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 69 ετών. 


Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα, Τετάρτη, ώρα 3 μ.μ. στον Ναό Αγίας Μαρίνας στα Γιάννενα, ενώ η ταφή του θα γίνει στη γενέτειρά του, την Γορίτσα Ιωαννίνων. Ανακοινώσεις για τον θάνατό του εξέδωσαν χθες παρατάξεις της αυτοδιοίκησης και διάφοροι φορείς.

Πορεία με προσφορά
Ο Δημήτρης Γιωτίτσας, πατέρας του σημερινού Αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Θωμά Γιωτίτσα, γεννήθηκε στη Γορίτσα Ιωαννίνων, φοίτησε στο Ιεροδιδασκαλείο Βελλάς, αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ και εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. 


Από νωρίς ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά του Δήμου Ιωαννιτών και ήδη από το 1991 θήτευσε ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών αλλά και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, επί δημαρχίας Φ. Φίλιου. 

Το δεύτερο αυτό αξίωμα υπηρέτησε και κατά την πρόσφατη θητεία του Φίλιππα Φίλιου από το 2011 μέχρι το 2014, όταν και αποχώρησε από τα αυτοδιοικητικά πράγματα.  Συνέβαλε επίσης τα μέγιστα στη δημιουργία και λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων την οποία υπηρέτησε επί σειρά ετών και ως Πρόεδρος.

Τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίσει στην τοπική κοινωνία και να απολαμβάνει τον σεβασμό των πολιτών ήταν το ήθος, η πραότητά του και το κύρος του.

Οι ανακοινώσεις
• Ψήφισμα εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο εκλιπών Δημ. Γιωτίτσας «υπηρέτησε το Δήμο και την Αυτοδιοίκηση με ανιδιοτέλεια, με συνέπεια και με υπευθυνότητα, την επιστήμη του με ήθος και υψηλή κατάρτιση και την κοινωνία με ευαισθησία και αυταπάρνηση…». 


• Σε ανακοίνωσή της για τον θάνατο του Δημήτρη Γιωτίτσα, η παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα», στην οποία και ο ίδιος ανήκε, κάνει λόγο για έναν  άνθρωπο που σημάδεψε με την προσφορά του τη σύγχρονη ιστορία της πόλης. «Ο Δημήτρης Γιωτίτσας έδωσε το τελευταίο διάστημα σκληρή μάχη με το θάνατο αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στη σύζυγο, τα παιδιά, τα εγγόνια και όλους τους συγγενείς και φίλους του. Υπήρξε ενεργό μέλος της «Ενότητας Πολιτών - Νέα Γιάννενα» προσφέροντας πάντα με ήθος και υπηρετώντας με συνέπεια την αυτοδιοίκηση από όποια θέση ευθύνης κατείχε», τονίζουν η παράταξη και ο επικεφαλής της Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, εκφράζοντας παράλληλα τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος.


• Τα συλλυπητήριά τους προς την οικογένεια του Δημ. Γιωτίτσα απευθύνουν ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» Νίκος Γκόντας και οι δημοτικοί της σύμβουλοι. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Δημήτρης Γιωτίτσας, υπηρέτησε με ζήλο και συνέπεια επί πολλά χρόνια τον χώρο της αυτοδιοίκησης και άφησε το δικό του στίγμα, από όποια θέση και αν βρέθηκε. Είναι μεγάλο το κενό που αφήνει στην σύζυγό του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του και όλους τους συγγενείς και φίλους».


• Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «Γιάννενα Τώρα» εκφράζει τη θλίψη της για τον χαμό του Δημ. Γιωτίτσα, εκφράζοντας την ευχή «το παράδειγμά του να γίνει κανόνας για το Δήμο μας». Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Πινακοθήκη, πάντοτε ήπιος και συναινετικός».


• Τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων εκφράζει και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και οι παρατάξεις «Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα» και «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».


• Ανακοίνωση για τον Δημ. Γιωτίτσα εξέδωσε χθες και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη της «για την απώλεια του  διακεκριμένου επιστήμονος που με το ήθος, την ευγένεια και την άριστη επιστημονική του κατάρτιση, προσέφερε άοκνα και επί σειρά ετών τις υπηρεσίες του στη Ζωσιμαία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θλίψη στα Γιάννενα για τον χαμό του Δημήτρη Γιωτίτσα…
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8198802889088153672
item