Γιάννενα: Δύσκολη εξίσωση η κάλυψη της γενικής εφημερίας

Γιάννενα: Δύσκολη εξίσωση η κάλυψη της γενικής εφημερίας
Μπροστά σε μία δύσκολη κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει όχι απλά τη λειτουργία της Κλινικής, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες ενδέχεται να βρεθεί από την προσεχή Τρίτη 10 Οκτωβρίου η Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Χατζηκώστα. 
Πρόκειται για μία από τις άμεσες επιπτώσεις της υπόθεσης με την αναστολή καθηκόντων την οποία επέβαλε σε δύο γιατρούς με απόφασή του ο διοικητής του Χατζηκώστα και έρχεται στο προσκήνιο μετά το έγγραφο του διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής κ. Τσιμογιάννη προς τον διοικητή κ. Καρβούνη. 
Όπως επισημαίνει στο έγγραφό του, το οποίο κοινοποιείται επίσης στις εισαγγελικές αρχές, τον Ιατρικό Σύλλογο, την ΕΙΝΗ, το ΠΓΝΙ, το δήμο Ιωαννιτών και την Περιφέρεια Ηπείρου, η Κλινική από τις 10 Οκτωβρίου, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στην κάλυψη της γενικής εφημερίας, θα σταματήσει να την καλύπτει. 
Αυτό που έρχεται στο προσκήνιο είναι αρκετά διαφορετικό από την προσέγγιση της διοίκησης και τς 6ης ΥΠΕ, αναφορικά με τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που θα έχει στο εξής η Χειρουργική Κλινική. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στη διοίκηση στις 2 Οκτωβρίου και ενώ είχε επιδοθεί η αναστολή καθηκόντων μόνο στον έναν από τους δύο γιατρούς. 
Έτσι, στο έγγραφο τονίζεται πως από τους ειδικευμένους ιατρούς της Κλινικής, δύο απουσιάζουν με αναρρωτική άδεια και ένας με πρόβλημα εφημέρευσης. 
Με την έκτακτη παύση εργασίας του πρώτου ιατρού λείπουν τέσσερις ειδικευμένοι χειρουργοί από την Κλινική και τονίζεται πως εάν γίνει αναστολή καθηκόντων και άλλου χειρουργού (όπως και έγινε) θα απουσιάσουν από την Κλινική πέντε ειδικευμένοι χειρουργοί. «όπως γίνεται κατανοητό, η Κλινική δε θα μπορεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη της γενικής εφημερίας, οπότε σας ενημερώνουμε ότι από την 10η Οκτωβρίου θα σταματήσει να καλύπτει τη γενική εφημερία», αναφέρεται στο έγγραφο που υπογράφει ο διευθυντής της Κλινικής Ι. Τσιμογιάννης. 
Να υπενθυμίσουμε, ότι στη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης, ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης είχε  αναφέρει ότι τα προβλήματα λειτουργίας της Κλινικής, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την πρόσληψη ενός επικουρικού, ενώ μιλώντας στο ITV ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο διάθεσης χειρουργού στο Χατζηκώστα από το ΠΓΝΙ, για την κάλυψη των εφημεριακών αναγκών.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Δύσκολη εξίσωση η κάλυψη της γενικής εφημερίας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4346524578633516425
item