Γιάννενα: Καλύφθηκαν με πετρέλαιο τα σχολεία Γιάννενα: Καλύφθηκαν με πετρέλαιο τα σχολεία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Καλύφθηκαν με πετρέλαιο τα σχολεία

Γιάννενα: Καλύφθηκαν με πετρέλαιο τα σχολεία

Αρκετά έγκαιρα και πριν προκύψουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα έγινε η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών. 
Τα κρύα μπορεί να μην έχουν κάνει ακόμη την εμφάνισή τους, παρά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ωστόσο ακολουθώντας το μοντέλο των τελευταίων ετών, η Σχολική Επιτροπή σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας, ώστε όταν χρειαστεί, οι λέβητες και οι καυστήρες να πάρουν μπροστά χωρίς καμία καθυστέρηση. 
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Ιωαννιτών δημοτικός σύμβουλος Β. Τσαμπαλάς σε δηλώσεις του ανέφερε πως έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο τεχνικός έλεγχος και η συντήρηση των μονάδων θέρμανσης, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τα διευθύνσεις των σχολείων, ώστε να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τις λειτουργικές δαπάνες και να μη γίνεται σπατάλη του πετρελαίου θέρμανσης. 
«Τα τελευταία χρόνια πάντως παρά τη μείωση των πόρων και την μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, δεν είχαμε ελλείψεις, ωστόσο αυτό που ζητάμε από τις διευθύνσεις των σχολείων είναι να περικόπτουν τις δαπάνες στο μέτρου του δυνατού και να αποφεύγουν τις σπατάλες. 
Εμείς δεν έχουμε την τύχη να ζούμε στη Θεσσαλονίκη ή αλλού, όπου διαθέτουν φυσικό αέριο, αλλά αναγκαζόμαστε να δαπανήσουμε το σύνολο των πιστώσεων που κατανέμει το υπουργείο για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης», σημείωσε ο κ. Τσαμπαλάς. 
Όλα ομαλά στα κυλικεία Στο μεταξύ αρκετά κυλικεία σχολικών μονάδων άλλαξαν χέρια το καλοκαίρι, περνώντας σε νέα διεύθυνση, με τον κ. Τσαμπαλά να τονίζει πως και τα προηγούμενα χρόνια και τώρα, δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε έχουν γίνει καταγγελίες συγκεκριμένες για κάποιο κυλικείο. 
Υπενθύμισε όμως, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις που θα πρέπει να τηρεί κάθε ιδιοκτήτης κυλικείου σε σχολείο, ενώ ο έλεγχος γίνεται από τη διεύθυνση του σχολείου, εκπρόσωπο των γονέων και κηδεμόνων, έναν εκπαιδευτικό και εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Καλύφθηκαν με πετρέλαιο τα σχολεία
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2189090702556178533
Σχόλια
item