Πρέβεζα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας "δίκαιης ανάπτυξης"» Πρέβεζα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας "δίκαιης ανάπτυξης"» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας "δίκαιης ανάπτυξης"»

Πρέβεζα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας "δίκαιης ανάπτυξης"»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης για τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, μετά από κάλεσμα της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ.
IMG 9930
Λίγο μετά τις 7 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο Σολωμού επί της Λεωφόρου Ειρήνης και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο, διαδηλώνοντας ενάντια στο ξεπούλημα των πρώην στρατοπέδων Σολωμού Παλιοσάραγα και πεδίο βολής Παντοκράτορα.
IMG 9914
«Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε κανένα Δήμο ή Περιφέρεια να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους της πόλης μας. Τα πρώην στρατόπεδα είναι λαϊκή περιουσία και ως τέτοια θα την υπερασπιστούμε. 
Είμαστε εδώ σήμερα για να διαδηλώσουμε μαζικά και αγωνιστικά προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους στρατηγικούς της συμμάχους στην αντιλαϊκή της πολιτική και προς τα αρπακτικά των επενδυτών. 
Τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας είναι λαϊκή περιουσία, είναι ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι. Τα χρειάζονται οι δημότες, οι εργαζόμενοι, τα παιδιά, οι νέοι, οι συνταξιούχοι για τις δικές τους ανάγκες. 
Είμαστε εδώ και επισημαίνουμε, τα πρώην στρατόπεδα της πόλης μας τα χρησιμοποίησε ο στρατός σε καιρούς που υπήρχαν συγκεκριμένες συνθήκες και στρατιωτικές ανάγκες του αστικού κράτους, αυτές οι συνθήκες και ανάγκες δεν υπάρχουν πλέον. 
Τα στρατόπεδα ανήκουν συνεπώς στο δήμο Πρέβεζας, στους δημότες του, στους εργαζόμενους, στο λαό της περιοχής, στο δήμο Πρέβεζας, έστω και αν δεν βλέπω κανέναν εδώ από το δημοτικό συμβούλιο ή το δήμο» τόνισε στην κεντρική ομιλία ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας κ. Γιάννης Νόβας, υπογραμμίζοντας πως το διεκδικητικό πλαίσιο του ΚΚΕ και των εκλεγμένων δυνάμεών του στο Δήμο, την περιφέρεια αλλά και στο κίνημα, ήταν και είναι τα πρώην στρατόπεδα να παραχωρηθούν στον φυσικό ιδιοκτήτη τους, στο Δήμο Πρέβεζας και το λαό του, για να χρησιμοποιηθούν για τις ζωτικές ανάγκες του.
IMG 9931
«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας «δίκαιης ανάπτυξης» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νόβας, ο οποίος έριξε τα βέλη του και προς τη νυν δημοτική αρχή.
«Δεν παραβλέπουμε πως ενώ ο δήμος γνωρίζει αυτές τις εξελίξεις, αντί να σημάνει συναγερμό, να κινητοποιήσει φορείς των εργαζομένων και της κοινωνίας, αντί να φέρει το θέμα άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων και συντονισμό του δήμου με τους φορείς σε μαχητική αγωνιστική αντίδραση, επέλεξε για καιρό τη σιωπή και τώρα που κεντρικά δρομολογούνται οι εξελίξεις καπιταλιστικής εκμετάλλευσης των στρατοπέδων έβαλε το χεράκι του υποβοηθώντας προς αυτή την κατεύθυνση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νόβας σημειώνοντας πως σήμερα οποιαδήποτε άλλη συζήτηση για νομικής φύσεως ζητήματα ή με στόχο να πετύχουμε καλύτερα ανταλλάγματα στην κατεύθυνση της καπιταλιστικής αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων του δήμου Πρέβεζας δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους δημότες και τους εργαζόμενους.
IMG 9945
«Οι επενδυτές είναι γνωστό, τα θέλουν όλα και αποκλειστικά. Η εμπειρία της παραχώρησης της μαρίνας στο λιμάνι της Πρέβεζας πρέπει να έμαθε πολλούς, πάρα πολλά. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του για τη διεκδίκηση και διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των χώρων των πρώην στρατοπέδων, ώστε οι χώροι αυτοί να αποδοθούν στο λαό της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση ως χώροι πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού» κατέληξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεπουλήσει τους δημόσιους χώρους, δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν τα πρώην στρατόπεδα της Πρέβεζας «Ιφιγένειες» της τάχας "δίκαιης ανάπτυξης"»
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 9159071141039333002
Σχόλια
item