Πρέβεζα: «Αλχημείες» για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας Πρέβεζα: «Αλχημείες» για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: «Αλχημείες» για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας

Πρέβεζα: «Αλχημείες» για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας
Έχουμε επισημάνει πολλάκις πως το ζήτημα των προϋπολογισμών των λεγόμενων «μικρών» δημόσιων νοσοκομείων, μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου της Πρέβεζας, δεν εντάσσεται σε καμία λογική success story. 

Χαρακτηριστικό είναι πως η διοίκηση του ΓΝ Πρέβεζας φροντίζει με διάφορα «τεχνάσματα» να… εφευρίσκει τρόπους ώστε να πληρώνονται ορισμένοι από τους εργαζόμενους.
Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας στις 28/9/2017 και αφορά τη διάθεση μέρους της τελευταίας επιχορήγησης του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα του ποσό των 60.000,00 ευρώ, για την αποπληρωμή των κάτωθι αμοιβών προσωπικού του Νοσοκομείου για το έτος 2017:
α. μισθοδοσίας επικουρικού προσωπικού (ιατρικού – λοιπού – σπουδαστών ΤΕΙ).
β. μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας.
γ. υπερβαλλόντων εφημεριών ιατρικού προσωπικού (μόνιμου και λοιπού).
δ. εκτός έδρας υπαλλήλων Νοσοκομείου και λοιπών φορέων.
ε. λοιπών πρόσθετων αμοιβών προσωπικού που θα προκύψουν.
Στις 3 Ιουλίου 2017 το Νοσοκομείο Πρέβεζας έλαβε επιχορήγηση ύψους 630.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας. Οι επιχορηγήσεις όμως του Υπουργείου Υγείας που δίνονται για την εξόφληση προς τρίτους, αφορούν αποκλειστικά προμηθεύτριες εταιρείες του Νοσοκομείου για συγκεκριμένους μήνες και έτη. 
Το Νοσοκομείο κανονικά δεν επιχορηγείται για την πληρωμή της μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού (ιατρικού και λοιπού ), της μισθοδοσίας προσωπικού καθαριότητας, των υπερβαλλόντων εφημεριών ιατρικού προσωπικού αλλά και των εκτός έδρας των υπαλλήλων.
Ωστόσο, τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν για την κάλυψη επειγόντων και επιτακτικών αναγκών λειτουργίας του Νοσοκομείου και η μη άμεση αποπληρωμή των παραπάνω αμοιβών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, καθώς το Νοσοκομείο δεν διαθέτει άλλα έσοδα για την πληρωμή τους.
Γι’ αυτό γίνεται λόγος και παραπάνω για «τεχνάσματα» με σκοπό να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα το Νοσοκομείο.
Και εύκολα γίνεται αντιληπτό πως αν δεν γίνει μία «γενναία» ανακατανομή πόρων στη δημόσια Υγεία, μία «γενναία» χρηματοδότηση, η μετά κόπων και βασάνων προσπάθεια των διοικήσεων των «μικρών» νοσοκομείων να τα κρατήσουν όρθια δε θα διαρκέσει για πάντα…
Πηγή: atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: «Αλχημείες» για να πληρωθούν εργαζόμενοι στο ΓΝ Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 3023718077895238107
Σχόλια
item