Γιάννενα: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία...το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών Γιάννενα: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία...το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία...το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών

Γιάννενα: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία...το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών

Το ένα μετά το άλλο γίνονται τα βήματα για να ολοκληρωθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να αποκτήσει ζωή το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων «Χατζηκώστα», που εδώ και χρόνια παραμένει σε αχρησία.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας διοίκησης, ένας από τους βασικούς στόχους ήταν να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες, ώστε να λειτουργήσει το κτίριο «φάντασμα», προσφέροντας υπηρεσίες σε χρήστες ουσιών και ανθρώπους που έχουν εξάρτηση από το αλκοόλ. 

Το στοίχημα φαίνεται να κερδίζει ο διοικητής Ευάγγελος Καρβούνης, ο οποίος μετά από μεγάλες προσπάθειες, κατάφερε να επαναφέρει τους διαγωνισμούς για τα δύο απαραίτητα υποέργα, οι οποίοι είχαν βγει άγονοι στο παρελθόν.

Την Τρίτη βγήκε στον «αέρα» από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του υποσταθμού και αναγκαίες προσαρμογές για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου Ιωαννίνων Χατζηκώστα». 


Το έργο, εκτιμώμενης αξίας 268.400 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση νέου πίνακα μέσης τάσης στον κεντρικό υποσταθμό του νοσοκομείου, συστήματος πυρόσβεσης, προμήθεια μεταφορά και εγκατάσταση νέου εφεδρικού ζεύγους, καθώς και όλες τις απαιτούμενες εργασίες για την ορθή λειτουργία του κεντρικού ηλεκτροστασίου. 

Το έργο θα πρέπει να έχει παραδοθεί σε 90 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που θα προκύψει.

Είχε προηγηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου η διακήρυξη της προμήθειας–εγκατάστασης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Πολυδύναμου Κέντρου, με συνολικό προϋπολογισμό 310.000 ευρώ. Ο εξοπλισμός θα πρέπει να έχει παραδοθεί και εγκατασταθεί σε 180 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.


Με την ολοκλήρωση των δύο υποέργων, που αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2018, θα ξεκινήσει ουσιαστικά και η αντίστροφη πορεία όχι μόνο για την οριστική παράδοση του Πολυδύναμου, αλλά και για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας του.


Αν και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο, στη βάση των όσων έχουν προκύψει από διερευνητικές συζητήσεις στο παρελθόν.


Ο κ. Καρβούνης έχει επαφές με το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος και τη δομή του ΟΚΑΝΑ στα Γιάννενα, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να φιλοξενηθούν και να αναπτύξουν δραστηριότητες, ενώ από την πλευρά του νοσοκομείου έχει κατατεθεί στην 6η ΥΠΕ ένα πρώτο σχέδιο εκμετάλλευσης.


«Είναι καιρός το Πολυδύναμο Κέντρο να ανοίξει. Ευελπιστώ, αν όλα πάνε καλά, Φεβρουάριο με Μάρτιο να έχουν ολοκληρωθεί τα δύο υποέργα και να μπούμε ουσιαστικά στη συζήτηση για τη λειτουργία του. Έχουμε χρέος να το κάνουμε», δήλωσε ο κ. Καρβούνης στον Η.Α. και εκτίμησε πως αν δεν προκύψουν εμπόδια, μετά το καλοκαίρι μπορεί να ανοίξει.


agon.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ένα βήμα πιο κοντά στη λειτουργία...το Πολυδύναμο Κέντρο αντιμετώπισης αλκοολικών
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6734536502639621371
Σχόλια
item