Σχεδόν 900 εκ. ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει εξοφλήσει φέτος το Δημόσιο Σχεδόν 900 εκ. ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει εξοφλήσει φέτος το Δημόσιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σχεδόν 900 εκ. ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει εξοφλήσει φέτος το Δημόσιο

Σχεδόν 900 εκ. ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει εξοφλήσει φέτος το Δημόσιο

Πληρωμές ύψους 894,2 εκατομμυρίων ευρώ καταβλήθηκαν από την αρχή του έτους ως το τέλος Αυγούστου από το Δημόσιο για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τον ιδιωτικό τομέα καθώς και για την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν στους φορείς του Δημοσίου και τις πληρωμές που πραγματοποίησαν για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα καθώς και για εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Οι πιστώσεις που διατέθηκαν προς τους φορείς για εξόφληση υποχρεώσεων προς τους ιδιώτες ανήλθαν έως τον Αύγουστο στο ποσό των 424,7 εκατ ευρώ ενώ εξοφλήθηκαν συνολικά υποχρεώσεις ύψους 513 εκατ ευρώ. Τον Αύγουστο διατέθηκαν πιστώσεις προς τους φορείς 32,2 εκατ ευρώ ενώ οι πληρωμές τους ανήλθαν σε 94,5 εκατ. ευρώ.

Για εκκρεμείς επιστροφές φόρων από την αρχή του έτους έως τον Αύγουστο είχαν διατεθεί χρηματοδοτήσεις ύψους 145 εκατ. ευρώ ενώ οι τελικές πληρωμές (επιστροφές) ανήλθαν σε 108,3 εκατ. ευρώ. Τον Αύγουστο οι επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 3,3 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τακτοποίηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, οι χρηματοδοτήσεις προς το ασφαλιστικό σύστημα από την αρχή του έτους έως και τον Αύγουστο ανήλθαν σε 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι τελικές πληρωμές διαμορφώθηκαν σε 272,9 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο σημειώθηκε επιτάχυνση της εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί ως προϋπόθεση για την αποδέσμευση ως το τέλος Οκτωβρίου της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής.

Ειδικότερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το Σεπτέμβριο προχώρησε σε επιστροφές φόρων ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ εντείνονται και οι ρυθμοί καταβολής εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, όπως προκύπτει από το χρονοδιάγραμμα που έθεσε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες η διοίκηση του ΕΦΚΑ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Σχεδόν 900 εκ. ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει εξοφλήσει φέτος το Δημόσιο
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5509578672807230303
Σχόλια
item