Την Τρίτη στις 7 ώρα Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ Την Τρίτη στις 7 ώρα Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Την Τρίτη στις 7 ώρα Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ

Την Τρίτη στις 7 ώρα Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ
Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (12:30 π.μ. ώρα Ελλάδος) θα έχει προηγηθεί η συνάντηση με τη σιδηρά κυρία του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν είναι ακριβώς σαν «American Dream», αλλά μοιάζει με αυτό. Είναι ένα ταξίδι υψηλών συμβολισμών και προσδοκιών για τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του και αυτό δεν προκύπτει μόνο από τη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ και το photo opportunity στον Λευκό Οίκο. 
Προκύπτει και από τις επαφές που θα γίνουν με επιχειρηματίες, ομογενείς και υποψήφιους επενδυτές, μολονότι τελικώς ο κ. Τσίπρας δεν θα συνοδεύεται από Έλληνες επιχειρηματίες στο ταξίδι του.
Σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο, η κρίση που σοβεί το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας αυτομάτως αναβαθμίζει - θεωρητικά τουλάχιστον - το ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου και την καθιστά βασικό συνομιλητή της αμερικανικής πλευράς. 
Έτσι, εκτός της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενεργειακής συνεργασίας που θα συζητηθούν στη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ, ενδιαφέρον θα έχουν και οι συζητήσεις για τις γεωπολιτικές ισορροπίες, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και ιδίως το ζήτημα της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, η οποία δεν εξαντλείται στη χρήση από τους Αμερικανούς της βάσης της Σούδας.
Η επίσκεψη Τσίπρα ξεκινά επισήμως το Σάββατο, από το Σικάγο. Εκεί, ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Συνεργασίας και ομογενείς επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Τζον Κάλαμος της Exin, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την Εθνική Ασφαλιστική. 
Επαφές με την ομογένεια και υποψήφιους επενδυτές θα μονοπωλήσουν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στην «Πόλη των Ανέμων» και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει - εκτός απροόπτου - η συνάντησή του με την επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον. Την Τρίτη είναι κλεισμένο το μεγάλο ραντεβού με τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο, ενώ ο κ. Τσίπρας θα περάσει ξανά το κατώφλι του την Τετάρτη, για να συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο, Μάικ Πενς.
Τον κ. Τσίπρα θα συνοδεύσει στις ΗΠΑ υπουργικό κλιμάκιο (Κοτζιάς, Καμμένος, Παππάς, Παπαδημητρίου), αλλά και η σύζυγός του, Μπέτυ Μπαζιάνα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Την Τρίτη στις 7 ώρα Ελλάδας η συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 3245780534019532706
Σχόλια
item