Γιάννενα: Εκκίνηση την Κυριακή για τον 5ο Νάιο Δρόμο

Γιάννενα: Εκκίνηση την Κυριακή για τον 5ο Νάιο Δρόμο

Για 5η χρονιά, ο Νάιος Δρόμος, σύγχρονη μορφή αναβίωσης των αγώνων της αρχαιότητας, Νάια ή Νάα, προς τιμήν του Ναΐου Διός, επιστρέφει στο χώρο της Αρχαίας Δωδώνης, την Κυριακή 8 Οκτώβρη. 

Συνδιοργανωτές είναι, η Ένωση Κλασικού Αθλητισμού Δωδώνη Ιωαννίνων, οι Σύλλογοι της Δωδωναίας Κοιλάδας, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης. 

Ο 5ος Νάιος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων. Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τονίστηκε η ιστορικότητα των αγώνων και δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες πριν  από την εκκίνηση το πρωί της Κυριακής. 

Στο θετικό πρόσημο των προηγούμενων τεσσάρων διοργανώσεων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος συλλόγων και αδελφοτήτων της Δωδωναίας Κοιλάδας, Κώστας Χρήστου, ο οποίος χαρακτήρισε ως ψυχή της διοργάνωσης τους εθελοντές και την ΕΚΑ Δωδώνη. 

Κάλεσε δε, όλους της κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν με κάθε τρόπο, γιατί όπως σημείωσε « η καθιέρωση των Νάϊων αγώνων θα είναι μία προστιθέμενη αξία για την Δωδώνη» Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, Γιάννης Καραμπίνας, έκανε λόγο για μια διοργάνωση θεσμό μέσω της οποίας, όπως τόνισε, αναδεικνύεται ολόκληρη η περιοχή καθώς συμβάλλει στην αξιοποίηση του ανοιχτού αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, που ήταν στόχος του Περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων Κων. Σουέρεφ. 

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές για την συνεργασία και την κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής και του αρχαιολογικού χώρου. 

«Με κύριο άξονα την κοινωνική συνοχή, το «ευ αγωνίζεσθαι» και την αμοιβαία σχέση που αναπτύσσει το κοινό κάθε ηλικίας εντός του αρχαιολογικού χώρου, η Δωδώνη παραμένει ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος στην  περιοχή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κ. Σουέρεφ, επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία για την αναβίωση του «Νάιου Δρόμου». 

Ο αγώνας Τέλος ο Γ.Γ της «Ε.Κ.Α. Δωδώνη», Βασίλης Γιαννάκης αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του 5ου Νάιου Δρόμου ο οποίος πλαισιώνεται από δύο ακόμη αγώνες (5km και 2kmγια μαθητές Δημ.Σχολείων). 

Η εκκίνηση, θα δοθεί στις 10:00π.μ. στης είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Στις 10:15π.μ. από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει ο αγώνας των 5km ενώ από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου θα ξεκινήσει στις 10:45π.μ. και ο παιδικός αγώνας 2km για μαθητές Δημοτικών Σχολείων. 

Στην διαδρομή του Νάιου Δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5km, η υγειονομική κάλυψη των αθλητών έχει προβλεφθεί από τους διοργανωτές, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκης, για την μεταφορά δρομέων από τα Γιάννενα προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής δύο λεωφορεία από την Πλατεία Πύρρου στα Ιωάννινα (μπροστά στην Περιφέρεια) στις 8:00 και στις 8:30. 

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.naiosdromos.gr

ele.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εκκίνηση την Κυριακή για τον 5ο Νάιο Δρόμο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1349618343248825960
item