Γιάννενα: 5ος ΝΑΪΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Τρέχοντας στην κοιλάδα της Δωδώνης...Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου Γιάννενα: 5ος ΝΑΪΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Τρέχοντας στην κοιλάδα της Δωδώνης...Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 5ος ΝΑΪΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Τρέχοντας στην κοιλάδα της Δωδώνης...Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου

Γιάννενα: 5ος ΝΑΪΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Τρέχοντας στην κοιλάδα της Δωδώνης...Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Την πέμπτη του χρονιά από την αναβίωσή του, διανύει ο Νάιος Δρόμος, που πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην κοιλάδα της αρχαίας Δωδώνης, με αφετηρία τον αρχαιολογικό χώρο και τερματισμό στο αρχαίο στάδιο της Δωδώνης.
Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με συνδιοργανωτές την ΕΚΑ Δωδώνη, τους Συλλόγους της Δωδωναίας Κοιλάδας, την περιφέρεια Ηπείρου, το δήμο Δωδώνης και το Πνευματικό Κέντρο του δ. Δωδώνης.
Ο 5ος Νάιος Δρόμος τελεί υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, τονίστηκε η ιστορικότητα των αγώνων και δόθηκαν όλες οι λεπτομέρειες πριν την εκκίνηση το πρωί της Κυριακής.
Στο θετικό πρόσημο των προηγούμενων τεσσάρων διοργανώσεων, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος συλλόγων και αδελφοτήτων της Δωδωναίας Κοιλάδας, Κώστας Χρήστου, ο οποίος χαρακτήρισε ως ψυχή της διοργάνωσης τους εθελοντές και την ΕΚΑ Δωδώνη.
Κάλεσε δε, όλους της κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να συμμετέχουν με κάθε τρόπο, γιατί όπως σημείωσε « η καθιέρωση των Νάϊων αγώνων θα είναι μία προστιθέμενη αξία για την Δωδώνη»
Ο εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Ηπείρου Γιάννης Καραμπίνας, έκανε λόγο για μια διοργάνωση - θεσμό μέσω της οποίας, όπως τόνισε,αναδεικνύεται ολόκληρη η περιοχή καθώς συμβάλλει στην αξιοποίηση του ανοιχτού αρχαίου θεάτρου Δωδώνης, που ήταν στόχος του περιφερειάρχη Αλέξανδρου Καχριμάνη και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.
Ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Δωδώνης Γρηγόρης Γιαννάκης, ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές για την συνεργασία και την κοινή προσπάθεια με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς της περιοχής και του αρχαιολογικού χώρου. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει πως, «ο τερματισμός των αθλητών του Νάιου Δρόμου εντός του αρχαιολογικού χώρου έχει ξεχωριστή σημασία».
«Με κύριο άξονα την κοινωνική συνοχή, το «ευ αγωνίζεσθαι» και την αμοιβαία σχέση που αναπτύσσει το κοινό κάθε ηλικίας εντός του αρχαιολογικού χώρου, η Δωδώνη παραμένει ο σημαντικότερος αρχαιολογικός χώρος στην περιοχή», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Έφορος Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Κων/νος Σουέρεφ, επιβραβεύοντας την πρωτοβουλία για την αναβίωση του «Νάιου Δρόμου».
Οι τεχνικές λεπτομέρειες
Τέλος ο Γ.Γ της Ε.Κ.Α. Δωδώνη, Βασίλης Γιαννάκης αναφέρθηκε στις τεχνικές λεπτομέρειες του 5ου Νάιου Δρόμου ο οποίος πλαισιώνεται από δύο ακόμη αγώνες (5km και 2km για μαθητές Δημ. Σχολείων).
Η εκκίνηση του ιστορικού 5ου Νάιου Δρόμου, θα δοθεί στις 10:00 π.μ. στης είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Δωδώνης. Στις 10:15 π.μ. από το ίδιο σημείο θα ξεκινήσει ο αγώνας των 5km ενώ από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου θα ξεκινήσει στις 10:45 π.μ. και ο παιδικός αγώνας 2km για μαθητές Δημοτικών Σχολείων. 
Στην διαδρομή του Νάιου Δρόμου θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας ανά 5km, η υγειονομική κάλυψη των αθλητών έχει προβλεφθεί από τους διοργανωτές, ενώ όπως επεσήμανε ο κ. Γιαννάκης, για την μεταφορά δρομέων από τα Γιάννενα προς τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, θα αναχωρήσουν το πρωί της Κυριακής δύο λεωφορεία από την Πλατεία Πύρρου στα Ιωάννινα (μπροστά στην Περιφέρεια) στις 8:00 και στις 8:30.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.naiosdromos.gr.
Τεχνική υποστήριξη αγώνων: My adventure
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: 5ος ΝΑΪΟΣ ΔΡΟΜΟΣ - Τρέχοντας στην κοιλάδα της Δωδώνης...Ο αγώνας πραγματοποιείται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7394459279467566432
Σχόλια
item