Αυστρία: Καθαρός νικητής ο Κουρτς - Μάχη για τη 2η θέση Αυστρία: Καθαρός νικητής ο Κουρτς - Μάχη για τη 2η θέση | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αυστρία: Καθαρός νικητής ο Κουρτς - Μάχη για τη 2η θέση

Αυστρία: Καθαρός νικητής ο Κουρτς - Μάχη για τη 2η θέση

Οι κάλπες στην Αυστρία έκλεισαν και σύμφωνα με τα πρώτα Exit Polls το συντηρητικό κόμμα του Λαού προηγείται. 

Οι κάλπες στην Αυστρία έκλεισαν και τα πρώτα Exit Polls φέρνουν το συντηρητικό κόμμα του Λαού με επικεφαλής τον Σεμπάστιαν Κουρτς να προηγείται. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το ακροδεξιό κόμμα (FPO) έρχεται δεύτερο. 

Αναλυτικά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κόμμα του κ. Κουρτς φαίνεται πως συγκεντρώνει 30.5% ενώ το ακροδεξιό FPÖ 26.8% στην Τρίτη θέση βρίσκεται το SPÖ 26.2%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), κατακτώντας ποσοστό 5,3 % (συν 0,3%), ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό μόλις 4,9 %, μειωμένο κατά 7,5 μονάδες σε σχέση με το 2013 , ενώ την είσοδο του στην νέα Βουλή με ποσοστό 4,3 %, εξασφαλίζει η "Λίστα Πιλτς" του ανεξάρτητου Πέτερ Πιλτς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος των Πράσινων και επί 31 χρόνια βουλευτής τους και είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία το κόμμα του πρώην ΥΠΕΞ της χώρας θα έχει 62 έδρες (+15 έδρες συγκρτιτικά με τις τελευταίες εκλογές), το SPO θα έχει 53 έδρες (+1) το FPO θα έχει 51 έδρες (+11) ενώ το NEOS θα καταλάβει στη νέα Βουλή 9 έδρες με το PLZ να λαμβάνει 8 έδρες. "Μάχη" για τη δεύτερη θέση ανάμεσα σε ακροδεξιά και SPO 

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα το κόμμα του κ. Κουρτς προηγείται καθαρά με 31,6% με το SPO (Σοσιαλδημοκράτες) να λαμβάνει 27,1% και να βρίσκεται στη 2η θέση και το ακροδεξιό FPO να πέφτει στο 25,9% και να βρίσκεται στην 3η θέση. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Αυστρία: Καθαρός νικητής ο Κουρτς - Μάχη για τη 2η θέση
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 867630724921643880
Σχόλια
item