Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις

Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις
Το «παζλ» του προφίλ του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου, επιχειρούν να συμπληρώσουν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για συνεργούς του, αλλά και για επιθέσεις που προετοίμαζε.
Αλλωστε τα ευρήματα στο σπίτι του- ωρολογιακοί μηχανισμοί και εκρηκτικά- δείχνουν ότι σχεδίαζε νέα «χτυπήματα» και οι αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιοι ήταν οι πιθανοί στόχοι.
Ο 29χρονος συνελήφθη σε επιχείρηση στον Αγιο Παντελεήμονα και θεωρείται ο κατασκευαστής και αποστολέας των παγιδευμένων φακέλων τόσο στον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος τραυματίστηκε όταν άνοιξε τον τρομοφάκελο, όσο και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι μεταξύ άλλων. Επίσης, 8 τρομοφάκελοι είχαν εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.
Παράλληλα όμως διερευνώνται οι επαφές που είχε με την Πόλα Ρούπα. Ο 29χρονος εκτιμάται μάλιστα ότι είχε ρόλο σε τρεις οργανώσεις, ως «μπαλαντέρ» στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τον «Επαναστατικό Αγώνα» και τους «Λαϊκούς Αγωνιστές». 
Για αυτό εξετάζεται και η συμμετοχή του στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη και στελεχών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο, τον Φρεβρουάριο του 2016. Η αποτυχία αυτού του σχεδίου πιστεύεται ότι τον έφερε σε ρήξη με την Ρούπα.
Επιπλέον, διερευνάται ο ρόλος του σε άλλες επιθέσεις. Στο σπίτι του 29χρονου εντοπίστηκε εκρηκτική ύλη παρόμοια με εκείνη που χρησιμοποιήθηκε στη βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη, τον περσινό Οκτώβριο.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκίνησε όταν ταυτοποιήθηκε το γενετικό υλικό που είχε εντοπιστεί στον τρομοφάκελο που είχε αποσταλεί στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με παραλήπτη τον Σόιμπλε. 
Πλέον, εξετάζεται η συμμετοχή του στις επιθέσεις στα γραφεία του ΣΕΒ, στο υπουργείο Εργασίας, στην Eurobank στην οδό Σανταρόζα, αλλά και στο σχέδιο «Γοργοπόταμος» στις φυλακές Κορυδαλλού που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Οπλα και εκρηκτικά
Στο σπίτι του 29χρονου, στην οδό Αλκαμένους, βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά και κατά τα φαινόμενα ήταν σε διαδικασία μετακόμισης από εκεί.
Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν την ώρα που έβγαινε από το διαμέρισμα που είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα. Εκείνη την ώρα κουβαλούσε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, σακούλα σκουπιδιών, και φορούσε τσαντάκι μέσης. Σε αυτά βρέθηκαν:
  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Epirusblog Gr
5 of 5
Σύλληψη 29χρονου: Ο ρόλος του σε 3 οργανώσεις -Τρομοφάκελοι και επιθέσεις
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 291365726602008925
Σχόλια
item