Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις νέες πυρκαγιές (pics) Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις νέες πυρκαγιές (pics) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις νέες πυρκαγιές (pics)

Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις νέες πυρκαγιές (pics)
Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αγνοούνται μετά τις νέες πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτες στην Καλιφόρνια από την Κυριακή
Χιλιάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν καθημερινή μάχη με τις φλόγες ενώ οι Αρχές εξέδωσαν σήμερα, Πέμπτη, νέες εντολές υποχρεωτικής εκκένωσης και κήρυξαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και άλλες κομητείες προκειμένου να αποδεσμεύσουν και άλλους πόρους για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η κατάσταση ωστόσο φαίνεται ότι επιδεινώθηκε σήμερα: το πρωί, μόνο το 10% της πυρκαγιάς Ταμπς –μεταξύ των κομητειών Νάπα και Σονόμα– ήταν υπό έλεγχο, αφού έκαψε ήδη 140.000 στρέμματα, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνια (Calfire). 
Η Ταμπς είναι η πέμπτη φονικότερη φωτιά στην ιστορία της Πολιτείας, αφού σκότωσε 13 από τα 23 θύματα των πυρκαγιών, κατέστρεψε 576 κτίρια, από τα οποία τα 550 ήταν κατοικίες, και εξακολουθεί να απειλεί χιλιάδες άλλα.
Η πυρκαγιά Άτλας, μια άλλη πολύ επικίνδυνη εστία, έχει κάψει ήδη 170.000 στρέμματα.
Η κατάσταση εκτιμάται ότι θα παραμείνει δύσκολη και τις επόμενες ημέρες αφού η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι «οι συνθήκες αυξημένου κινδύνου θα συνεχιστούν σε ένα τμήμα της Καλιφόρνια» τουλάχιστον μέχρι το Σαββατοκύριακο. Προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι στην περιοχή θα πνέουν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα την ώρα ενώ η υγρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γύρω στο 10-20%.
Άγνωστος παραμένει ο πραγματικός αριθμός των αγνοούμενων αφού, όπως τόνισε ο σερίφης της κομητείας Σονόμα, Ρόμπερτ Τζορντάνο, έχουν καεί περισσότερες από 70 κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή.
Ο αριθμός των θυμάτων είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από πυρκαγιές εδώ και 84 χρόνια. Τον Οκτώβριο του 1991 είχαν σκοτωθεί 25 άνθρωποι σε μια πυρκαγιά στο Όκλαντ Χιλς. Η φονικότερη πυρκαγιά στην Καλιφόρνια σημειώθηκε το 1933, όταν έχασαν τη ζωή τους 29 άνθρωποι στο Γκρίφιθ Παρκ του Λος Άντζελες.
Οι αρχές προειδοποιούν ότι οι νεκροί μπορεί να είναι πολύ περισσότεροι, δεδομένοι ότι μόνο στην κομητεία Σονόμα αγνοούνται ακόμη εκατοντάδες άνθρωποι.

Epirusblog Gr
5 of 5
Καλιφόρνια: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις νέες πυρκαγιές (pics)
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3992384559248476070
Σχόλια
item