Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος - Θα μοιραστούν 800 εκατ. ευρώ Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος - Θα μοιραστούν 800 εκατ. ευρώ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος - Θα μοιραστούν 800 εκατ. ευρώ

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος - Θα μοιραστούν 800 εκατ. ευρώ

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το «πράσινο φως» των δανειστών, για να μοιράσει τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - Εκταμιεύεται την Παρασκευή η υποδόση των 800 εκατ.

Την είδηση ότι οι θεσμοί συμφωνούν με την κυβέρνηση πως θα υπάρξει υπέρβαση έναντι του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ μετέφερε, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις πρώτες επαφές της Τρόικας με την κυβέρνηση στο «Χίλτον».

Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι, για το 2017, αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, που θα είναι τουλάχιστον 2,2% του ΑΕΠ -κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα μπορεί να μοιράσει κοινωνικό μέρισμα, της τάξεως των 800 εκατ. ευρώ. 

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του 2017 θα είναι καλύτερο και από το 2,2% του ΑΕΠ, που περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού. 
Μιλώντας για το 2018, είπε ότι η συζήτηση με τους θεσμούς πήγε καλά, προσθέτοντας ότι θα συνεχιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Την Παρασκευή εκταμιεύεται η δόση 

Αίσιο τέλος φαίνεται, εξάλλου, ότι θα έχει το θρίλερ για την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, καθώς την Παρασκευή το πρωί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) αναμένεται να εγκρίνει το ποσό.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, από τον Απρίλιο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η καθαρή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ήταν 1,5 δισ. ευρώ, ενώ στο διάστημα από τα μέσα Ιουλίου έως το τέλος Σεπτεμβρίου ήταν 1,25 δισ. ευρώ, χάρη στην καλή προσπάθεια που έγινε από την πλευρά της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ.  
Epirusblog Gr
5 of 5
Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Πλεόνασμα 2,2% του ΑΕΠ φέτος - Θα μοιραστούν 800 εκατ. ευρώ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2260037571302138004
Σχόλια
item