Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία

Ραχόι: Εκλογές στην Καταλονία στις 21 Δεκεμβρίου - Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας προχώρησε σε διάγγελμά σε συνέχεια της σημερινής απόφασης της Βουλής της Καταλονίας η οποία αποφάσισε την απόσχιση της από την Ισπανία. 

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας σημείωσε πως η κανονικότητα ξεκινά από το νόμο και πως η σημερινή απόφαση της Καταλανικής Βουλής ουσιαστικά καταστρέφει τους κατοίκους της Καταλονίας. 

Αναλυτικά ο κ. Ραχόι σημείωσε: «Λάβαμε ήδη τα πρώτα μέτρα για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση από την πλευρά της τοπικής κυβέρνησης. Οι αποφάσεις που λάβαμε έχουν ως μόνο στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα και η νομιμότητα. Δεν θα προχωρήσω σε περισσότερες αξιολογήσεις. 

Σήμερα στο κοινοβούλιο της Καταλονίας βρέθηκαν αυτοί που εμποδίζουν την πρόοδο της χώρας. Η σημερινή απόφαση είναι κάτι εξαιρετικά λυπηρό και καταστρέφει όλους τους Καταλανούς που διαφωνούν με όλα αυτά τα ψέματα. 

Σήμερα πρέπει να αποφύγουμε την κλιμάκωση και σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι αποφάσεις μας. Δεν αναστέλλουμε την λειτουργία των τοπικών οργάνων» σημείωσε ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Ραχόι ανακοίνωσε τη διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας προκηρύσσοντας παράλληλα εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου

Ο κ. Ραχόι επεσήμανε παράλληλα ότι αποφάσισε να αποπέμψει την κυβέρνηση της Καταλονίας και τον πρόεδρό της Κάρλες Πουτζντεμόν, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης.

Επίσης, ανέφερε ότι ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας παύεται. Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι βασική του επιδίωξη είναι να κηρυχθεί παράνομη η κήρυξη της ανεξαρτησίας από την Καταλονία.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου στην Καταλονία
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2977808670173261628
Σχόλια
item