Άρτα: Μειώσεις Δημοτικών Τελών 2018 σε Ευπαθείς Ομάδες από το Δήμο Αρταίων


Άρτα: Μειώσεις Δημοτικών Τελών 2018 σε Ευπαθείς Ομάδες από το Δήμο Αρταίων
Το κοινωνικό του πρόσωπο συνεχίζει να δείχνει ο Δήμος Αρταίων, αυτή τη φορά μέσω της εφαρμογής νέων μειώσεων στα δημοτικά τέλη για το 2018, σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο καθορίστηκαν τα Δημοτικά τέλη για το 2018, με το Δήμο να εισάγει νέες μειώσεις σε πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στους ανέργους, στους απόρους και στα ΑμεΑ. 

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την απόφαση της ΔΕΥΑ Άρτας για μείωση 50% στα τέλη ύδρευσης σε 1.471 οικογένειες που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να διευκολύνουμε όλους τους συνδημότες μας, ιδιαίτερα δε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. 

Στηρίζουμε εμπράκτως τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η μείωση αυτή επιφέρει αύξηση των δημοτικών τελών στους υπόλοιπους συμπολίτες μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Τα δημοτικά τέλη προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού διαμορφώνονται για 2018 ως εξής:

- Απαλλαγή 100% από Τέλη και Δικαιώματα και εισφορές σε οικογένειες που και οι δύο (2) σύζυγοι είναι άνεργοι ή επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας και εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων και έχουν μηδενικό πραγματικό εισόδημα.

- Μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τα άτομα με αναπηρία 80% και άνω, ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 80% και άνω. Η μείωση θα χορηγείται για τους έχοντες ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά του προηγούμενου του έτους ένταξης οικονομικό έτος) μικρότερο του ποσού των 12.000,00€.

- Μείωση κατά 50% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 για απόρους μόνιμους κατοίκους Δήμου Αρταίων, όπως αυτοί οριοθετούνται από την κείμενη νομοθεσία του Τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Αρταίων.

- Μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 για πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν τουλάχιστον 4 ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 24 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΑΣΠΕ. Η μείωση θα χορηγείται για τους έχοντες ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά του προηγούμενου του έτους ένταξης οικονομικό έτος) μικρότερο του ποσού των 15.000,00€.

- Μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 για τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν 3 ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 24 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων. Η μείωση θα χορηγείται για τους έχοντες ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά του προηγούμενου του έτους ένταξης οικονομικό έτος) μικρότερο του ποσού των 10.000,00€.

- Μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 για μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες έχουν ανήλικα παιδιά ή ενήλικα μέχρι 24 ετών που σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές του εσωτερικού ή της αλλοδαπής ή υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Αρταίων, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ΑΣΠΕ. Η μείωση θα χορηγείται για τους έχοντες ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό, εκκαθαρισμένο κατά του προηγούμενου του έτους ένταξης οικονομικό έτος) μικρότερο του ποσού των 10.000,00€

- Μείωση κατά 20% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για το έτος 2018 για οικογένειες που είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών στο τηλ. 2681362271-2 (Οικονομική Υπηρεσία).

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Μειώσεις Δημοτικών Τελών 2018 σε Ευπαθείς Ομάδες από το Δήμο Αρταίων
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 8315585167160771008
item