Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ

Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ

Φοροελαφρύνσεις από το 2018 υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός από τη Λάρισα, την ώρα που το ΔΝΤ αφήνει ορθάνοιχτο παράθυρο για τη λήψη πρόσθετων μέτρων, εμμένοντας στην εκτίμηση του ότι το 2018 η κυβέρνηση θα επιτύχει 2,2% πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή περίπου 2,4 δισεκ. ευρώ κάτω από το στόχο του 3,5%.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, «εγώ πιστεύω ότι μπορούμε και περισσότερο... Ξεπερνάμε στόχους, και πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε δημοσιονομικό χώρο να προβούμε στις αναγκαίες μειώσεις στη φορολογία».

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις του Ταμείου ήλθαν τρεις ημέρες πριν το κρίσιμο ραντεβού του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Κριστίν Λαγκάρντ το Σάββατο στην Ουάσινγκτον.

«Σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία που έχουμε δεν μπορούμε να πούμε ότι οι εκτιμήσεις του ήταν ακριβείς. Μπορώ να πω ότι ο κανόνας είναι η ανακρίβεια και εξαίρεση η ακρίβεια» σχολίασε πάντως ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχασε τρία χρόνια. Όλες οι προηγμένες χώρες αναπτύσσονται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν. Όλες, εκτός από την Ελλάδα, η οποία συνιστά αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη» ανέφερε από την πλευρά του ο Σύμβουλος Οικονομικών του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας.
.
Epirusblog Gr
5 of 5
Υποσχέσεις Τσίπρα για φοροελαφρύνσεις από το 2018 παρά το καμπανάκι του ΔΝΤ
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 6585758232291701130
Σχόλια
item