Γιάννενα: Ο Φορέας Παμβώτιδας τίμησε την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017» Γιάννενα: Ο Φορέας Παμβώτιδας τίμησε την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ο Φορέας Παμβώτιδας τίμησε την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017»

Γιάννενα: Ο Φορέας Παμβώτιδας τίμησε την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017»

Εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» πραγματοποίησε την Κυριακή ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν κάποια από τα πουλιά της Παμβώτιδας όπως κορμοράνο, λαγγόνα, σκουφοβουτηχτάρι, φαλαρίδα, κ.ά. και με τη βοήθεια του προσωπικού του φορέα να διακρίνουν τα κύρια γνωρίσματά τους. 


Ακολούθησε ανοιχτή τάξη γιόγκα για παιδιά από το φροντιστήριο Playschool, όπου μέσα από μια ιστορία για ένα μεγάλο αετό τα παιδιά εξοικειώθηκαν με διάφορες στάσεις γιόγκα, με έμφαση στη στάση πουλιού. 


Στα παιδικά εργαστήρια, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να κατασκευάσουν μάσκες πουλιών και δαχτυλόκουκλες, να ζωγραφίσουν διαφορετικά είδη πουλιών και να φτιάξουν ταΐστρες πουλιών με πολύ απλά υλικά. 

Στα περιβαλλοντικά παιχνίδια, τα παιδιά μέσα από κατάλληλα παιχνίδια γνώσεων είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τα μεταναστευτικά πουλιά και τη λίμνη γενικότερα, αλλά και να διασχίσουν τη «Λίμνη» σα να ήταν βατραχάκια. 

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με μια ιδιαίτερη θεατρική παράσταση με θέμα την επαφή ανθρώπου - φύσης. Η παράσταση "Το μεγάλο δέντρο" παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία». Επίσης υπήρχε διανομή πληροφοριακού υλικού.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ο Φορέας Παμβώτιδας τίμησε την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2017»
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8656506484139430527
Σχόλια
item