Αποκάλυψη – σοκ: Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις κατοικιών και αυτοκινήτων

Αποκάλυψη – σοκ: Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις κατοικιών και αυτοκινήτων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου.

Επέλαση πλειστηριασμών και κατασχέσεων αναμένεται να πλήξει οσονούπω όσους χρωστούν στο Δημόσιο.

Η εφορία αυτή τη στιγμή διεξάγει όλες τις κατασχέσεις, αλλά δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία με τις κατασχέσεις από το το ελληνικό Δημόσιο. Όταν αρχίσουν «ουαί τις ηττημένοις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, Γιώργος Ρούσκας, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ. 


Προχώρησε δε στην αποκάλυψη – σοκ ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεων ακινήτων, αυτοκινήτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων από το ελληνικό Δημόσιο.
Όπως πρόσθεσε, ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων, ο υπ. Δικαιοσύνης τον Αύγουστο ανακοίνωσε ότι επίκειται Νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς του ελληνικού δημοσίου. Ανέφερε δε ότι «τράπεζες και δήμοι είναι περισσότεροι επιλεκτικοί στις υποθέσεις που οδηγούν σε πλειστηριασμούς ενώ αντίθετα η Εφορία διεξάγει όλες τις κατασχέσεις». 

Αναφορικά με τις καταγγελίες των συμβολαιογράφων ότι συλλογικότητες ματαιώνουν πλειστηριασμούς σε ακίνητα μεγάλης αξίας, ο κ. Ρούσκας κάλεσε την κυβέρνηση να δηλώσει «αν θέλει να εφαρμοστούν οι νόμοι ή αν δεν θέλει και να μην μας αφήνουν να γινόμαστε εβδομαδιαίως η χλεύη».

«Για ακίνητη περιουσία μέχρι 500.000 δεν κάναμε πλειστηριασμούς. Όσο προστατεύαμε τις πρώτες κατοικίες δεχόμασταν επιθέσεις για τα υπόλοιπα ακίνητα. Δεν μπορεί να υπάρχει προστασία χωρίς κοινωνικά κριτήρια», ανέφερε ο κ. Ρούσκας.

Πρέπει είπε, «να νομοθετήσει ποιος έχει ανάγκη προστασίας και ποιος όχι. Πρέπει να υπάρχει οδηγία σαφής και με τη βούλα» είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Ρούσκας.
Και επιβεβαίωσε ότι, «Υπήρξαν πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα μεγάλης αξίας που δεν έγιναν».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών - Πειραιά, κατήγγειλε με ανακοίνωσή του, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που το κάνουν αυτό επανειλημμένα όπως πρόσφατα, που ματαιώθηκαν άλλοι 2 πλειστηριασμοί: στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Παλαιού Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογενείας βιομηχάνων, για οφειλές άνω του 1,2 εκατ. ευρώ και για ακίνητα στο Ρουφ ιδιοκτησίας επιχειρηματία, για οφειλές άνω των 2 εκατ. ευρώ. 


Στην τελευταία περίπτωση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος σημειώνει ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.
Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία, ενώ σημειώνουν ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στη θεσμική τους λειτουργία. 
epirusblog.gr
5 of 5
Αποκάλυψη – σοκ: Εκκρεμούν 200.000 κατασχέσεις κατοικιών και αυτοκινήτων
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4965957896309478080
item