Γιάννενα: Η 1η Οικογιορτή δίνει ξανά… πνοή στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου! Γιάννενα: Η 1η Οικογιορτή δίνει ξανά… πνοή στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η 1η Οικογιορτή δίνει ξανά… πνοή στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου!

Γιάννενα: Η 1η Οικογιορτή δίνει ξανά… πνοή στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου!

Με τη συμμετοχή δεκάδων παραγωγών βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνών απ’ το Νομό Ιωαννίνων αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας μας ξεκίνησε χθες η 1η Πανηπειρωτική Οικογιορτή, η οποία στεγάζεται στον χώρο της Λαϊκής του Αγίου Νικολάου Αγοράς.

Την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία είχαν τοπικοί αγρότες με στόχο να φέρουν τους πολίτες λίγο πιο κοντά στα προϊόντα τους που τα παράγουν με απόλυτα φυσικούς τρόπους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα. 


Αντίστοιχα, οι χειροτέχνες που συμμετέχουν στην Οικογιορτή εκθέτουν προς πώληση από κοσμήματα μέχρι μουσικά όργανα, τα οποία κατασκευάζουν με υλικά που τα παρέχει απλόχερα η φύση!

Στους πάγκους της παλιάς Λαϊκής, η οποία ζωντανεύει ξανά μετά από καιρό, μπορεί να βρει κανείς βιολογικές πατάτες, μήλα, μαρμελάδες, μέλι, φρούτα λαχανικά και μια μεγάλη ποικιλία ειδών χειροτεχνίας. 


Τόσο σήμερα, Σάββατο, όσο και αύριο, Κυριακή το πρόγραμμα της Οικογιορτής περιλαμβάνει μουσικές, δράσεις για παιδιά, ενώ αύριο, στις 11 το πρωί θα γίνει διανομή στους πολίτες ντόπιων σπόρων και «ξεχασμένων» ποικιλιών από κηπευτικά και άλλα είδη που προορίζονται για φύτεμα.

Οι δηλώσεις
Σε δήλωσή της χθες από τον χώρο της Λαϊκής Αγ. Νικολάου Αγοράς, η Αντιδήμαρχος Βάσω Μέγα, αρμόδια για θέματα ανάπτυξης της υπαίθρου, πρωτογενούς τομέα και προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων πόρων συνεχάρη και δημόσια τους παραγωγούς της περιοχής μας για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν την πρώτη Πανηπειρωτική Οικογιορτή. 


Όπως σημείωσε, «εμείς ως Δήμος αγκαλιάσαμε αυτή την πρωτοβουλία και προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε. Την επόμενη οικογιορτή μπορούμε να την οργανώσουμε μαζί στα πλαίσια μιας συνεργασίας που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, διότι είναι μία χαρά, είναι νέα παιδιά, εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας που έχουν να μας παρουσιάσουν μια σημαντική δουλειά».

Παρών στον χώρο της Οικογιορτής ήταν και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, ο οποίος έκανε λόγο για μία πολύ θετική  πρωτοβουλία. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «νομίζω ότι πρέπει το επόμενο διάστημα να γίνουν γρήγορα βήματα διότι οι ομάδες των παραγωγών αυξάνονται και χρειάζονται στήριξη. 


Πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε χαραμάδα που ανοίγει, κυρίως σε νομοθετικό επίπεδο, όπως είναι η δυνατότητα να οργανωθούν σε ομάδες συνεταιρισμών ώστε να μπορούν να προωθήσουν τα προϊόντα τους, ενώ πρέπει να αυξηθεί και η πίεση προς τον Δήμο να συμβάλλει όπως μπορεί. 

Αυτή τη στιγμή ‘τρέχει’ ο συμμετοχικός προϋπολογισμός. Θα ήταν θετικό να γίνουν προτάσεις και από τις ομάδες των παραγωγών για τη βελτίωση ή δημιουργία των εγκαταστάσεων και για την κάλυψη διαφόρων αναγκών, τις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος».

Εκ μέρους των διοργανωτών της Οικογιορτής, ο Παναγιώτης Γεωργίου, παραγωγός βιολογικών προϊόντων από τη Μπαλντούμα του Δήμου Μετσόβου τόνισε: «Επιλέξαμε για την Οικογιορτή αυτόν εδώ τον κλειστό χώρο, δώσαμε ζωντάνια και πνοή στη γειτονιά. Είμαστε περίπου 43 παραγωγοί και χειροτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα. 


Καλούμε τον κόσμο να ‘ρθει, να μας γνωρίσει, να ρωτήσει για τον τρόπο που παράγουμε. Τα προϊόντα μας είναι όλα βιολογικά, όπως και τα αντικείμενα που εκθέτουν οι χειροτέχνες».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η 1η Οικογιορτή δίνει ξανά… πνοή στη Λαϊκή Αγορά Αγ. Νικολάου!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 996896545864104604
Σχόλια
item