Από 1 μέτρο απόσταση εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο -Τι είδε ο ιατροδικαστής

Από 1 μέτρο απόσταση εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο -Τι είδε ο ιατροδικαστής
Aπό «κόσκινο» περνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. τις υποθέσεις που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με την άγρια δολοφονία του, ενώ νέα στοιχεία έρχονται από την ιατροδικαστική εξέταση. 
Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, προκύπτει ότι οι δολοφόνοι πυροβόλησαν τον άτυχο ποινικολόγο από απόσταση 1-1,5 μ. με όπλο μικρού διαμετρήματος. Η σφαίρα τον βρήκε στη θωρακική χώρα, χτύπησε την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου αλλά και του υπολογιστή του, καθώς και του αρχείου με τις υποθέσεις που χειριζόταν το τελευταίο και όχι μόνο διάστημα το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης. 
Στόχος είναι να φτιαχτεί ένας «χάρτης» με τα άτομα που συνομιλούσε, είχε ραντεβού και είχε ανταλλάξει sms τις τελευταίες ημέρες. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψάχνουν ακόμη για απειλητικά μηνύματα ή e-mail που θα μπορούσε να είχε δεχθεί ο δικηγόρος. 
Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., φυσικά, έχει μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Το δικηγορικό γραφείο δεν διέθετε κάμερες ασφαλείας, ωστόσο απέναντι βρίσκεται το υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας και το υλικό θα εξεταστεί προσεκτικά προκειμένου να κοπούν καρέ με τα πρόσωπα των δραστών. 
Επίσης, για τις τηλεφωνικές σαρώσεις που γίνονται γύρω από το δικηγορικό γραφείο, προσπαθούν να εντοπίσουν τηλεφωνικούς αριθμούς που μπορεί να παραπέμπουν στα πρόσωπα των δολοφόνων.
Θα κληθούν να καταθέσουν συγγενείς και συνεργάτες 
Από τους βασικότερους μάρτυρες είναι ο 32χρονος συνεργάτης του δολοφονηθέντος, ο οποίος είχε σύντομη συζήτηση με τους δολοφόνους πριν συναντηθούν με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, καθώς εμφανίστηκαν στο γραφείο ως πελάτες. 
Οι αστυνομικοί θα ζητήσουν από τον 32χρονο συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκτός από την περιγραφή των δραστών, να καταθέσει και άλλες, ασήμαντες λεπτομέρειες, που μπορεί όμως να είναι σημαντικές για την εξέλιξη των ερευνών, όπως επίσης και ενδεχόμενες απειλές που μπορεί να είχε δεχθεί το θύμα το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Πέρα από την προφορά, οι ιδιωματισμοί αλλά και λέξεις που χρησιμοποιούσαν οι δύο εκτελεστές θα μπορούσαν να προδώσουν την καταγωγή τους. 
Εκτός από τον 32χρονο θα καταθέσουν και οι υπόλοιποι συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου καθώς και συγγενείς του, κάτι το οποίο προς το παρόν είναι αδύνατο, αφού όλοι τους βρίσκονται σε κατάσταση-σοκ. 
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πήγαν στο γραφείο του δικηγόρου με μοναδικό σκοπό να τον εκτελέσουν και εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με συμβόλαιο θανάτου από μαφιόζους. 
Οσον αφορά στους ηθικούς αυτουργούς, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για «δυσαρεστημένους» ή «ριγμένους» πελάτες, οι οποίοι είτε έχασαν χρήματα, είτε την ελευθερία τους, σε κάποια ποινική ή αστική υπόθεση που χειρίστηκε ο γνωστός δικηγόρος.
«Δεν φοβόταν»
Από το περιβάλλον της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, πάντως, σε συνομιλία με το iefimerida.gr υποστηρίζουν ότι ο γνωστός ποινικολόγος «δεν φοβόταν» κάτι, τονίζοντας ότι «διαφορετικά, θα είχε προστασία».
Ακάλυπτα χαρακτηριστικά 
Οι δύο δολοφόνοι δεν φορούσαν κουκούλες, είχαν τα χαρακτηριστικά τους ακάλυπτα και εκτός από τις κάμερες τούς έχει δει από κοντά και ο συνεργάτης του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος θα δώσει σήμερα ξανά κατάθεση. Επίσης, δεν φορούσαν γάντια και έχουν αφήσει πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, υλικό που θα αξιοποιηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Ολα αυτά τα στοιχεία βέβαια δείχνουν άτομα τα οποία δεν φοβούνταν να έχουν τα πρόσωπά τους εκτεθειμένα και γενικότερα το προφίλ τους να καταγραφεί. Αυτό κάνει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για πληρωμένους δολοφόνους από το εξωτερικό, που δεν τους ένοιαζε αν θα υπήρχαν τέτοιες μαρτυρίες και οι οποίοι σύντομα θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα.
Γι' αυτό και γίνεται προσπάθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τάχιστα η διαδικασία με το υλικό των καμερών έτσι ώστε να ξεκινήσουν πιο δυναμικά οι έλεγχοι στους μεθοριακούς σταθμούς στα βόρεια σύνορα της χώρας και στα αεροδρόμια. 
Μάλιστα, ήδη έχει δοθεί σχετική εντολή για αυξημένους ελέγχους με βάση τα χαρακτηριστικά που έχουν για τους εκτελεστές, σύμφωνα με την πρώτη περιγραφή του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου.

epirusblog.gr
5 of 5
Από 1 μέτρο απόσταση εκτέλεσαν τον Ζαφειρόπουλο -Τι είδε ο ιατροδικαστής
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3783035108343022661
item