Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 142 υπαλλήλους υπουργείων λόγω ByLock

Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 142 υπαλλήλους υπουργείων λόγω ByLock

Εντάλματα σύλληψης για 121 άτομα του προσωπικού του υπουργείου Παιδείας και 21 του υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού εξέδωσε σήμερα το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Άγκυρας στο πλαίσιο της έρευνας για τον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος θεωρείται από την Άγκυρα ο ενορχηστρωτής του επιχειρούμενου πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου 2016. 

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για χρήση της εφαρμογής ByLock η οποία δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου. Η συγκεκριμένη εφαρμογή απαγορεύτηκε καθώς κρίθηκε ότι μέσω αυτής γινόταν η συνεννόηση των πραξικοπηματιών. 

Το γραφείο του εισαγγελέα δήλωσε ότι οι έρευνες που έχουν ως έδρα την Άγκυρα διεξάγονται σε οκτώ κρατικά θεσμικά όργανα και οργανισμούς.


Περίπου 116 άτομα από το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις θέσεις τους για χρήση της εφαρμογής ByLock, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Επιπλέον, ο Γενικός Εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε σήμερα εντάλματα σύλληψης για 112 δημοτικούς υπαλλήλους στο πλαίσιο και πάλι της έρευνας για το πραξικόπημα. 

Οι ύποπτοι είναι πρώην και εν ενεργεία υπάλληλοι του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης και 18 δημοτικών δήμων σε όλη την Πόλη και πιστεύεται ότι έχουν επίσης χρησιμοποιήσει την εφαρμογή ByLock.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 67 ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε εφόδους της αστυνομίας που ακολούθησαν την έκδοση των ενταλμάτων σύμφωνα με το Anadolu. Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας παραμένουν σε εξέλιξη μέχρι να συλληφθούν και οι υπόλοιποι ύποπτοι. 
epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης για 142 υπαλλήλους υπουργείων λόγω ByLock
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 512122314006036945
item