Άρτα: Tην Τρίτη τα εγκαίνια της Ιόνιας από τον Αλέξη Τσίπρα Άρτα: Tην Τρίτη τα εγκαίνια της Ιόνιας από τον Αλέξη Τσίπρα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Tην Τρίτη τα εγκαίνια της Ιόνιας από τον Αλέξη Τσίπρα

Άρτα: Tην Τρίτη τα εγκαίνια της Ιόνιας από τον Αλέξη Τσίπρα
Στο ΣΕΑ Επισκοπικού - Δεν προγραμματίστηκε στάση στην Άρτα - Από σήμερα η οργάνωση του χώρου της τελετής.
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργα αθλητικών υποδομών στην Άρτα.
Τα εγκαίνια του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας οδού από τον Αλέξη Τσίπρα έχουν οριστικοποιηθεί και θα γίνουν πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδεθεί στην Αθήνα τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν (7 και 8 Σεπτεμβρίου) και πριν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
Την ερχόμενη Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η τελετή εγκαινίων θα γίνει στο 194,8ο χιλιόμετρο της οδού -και ήδη μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ενταθούν οι προετοιμασίες- στο Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Επισκοπικού, στο ρεύμα προς Ιωάννινα.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων και της παρουσίας του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο, σχεδιάζονταν μια στάση στα όρια της Άρτας, κάτι που τελικά πληροφορούμαστε ότι δεν θα γίνει. Αναλυτικότερα ελέγχονταν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και αναζητούνταν η θέση στην οποία με ασφάλεια θα εξασφαλίζονταν μια στάση του κ. Τσίπρα, στα όρια του νομού, που τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα. 
Ποτέ βέβαια δεν αποκλείεται με δική του πρωτοβουλία, εάν ο χρόνος το επιτρέπει, να κάνει ολιγόλεπτη στάση σε κάποιο σημείο. 
Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός για τα εγκαίνια στο ΣΕΑ Επισκοπικού, στα Ιωάννινα, γίνεται με μεγαλύτερη έμφαση λόγω της πρωθυπουργικής παρουσίας και θα αφορά σε περισσότερους επίσημους προσκεκλημένους από τις παρουσίες που έχουμε συνηθίσει στις διαδικασίες παράδοσης τμημάτων της οδού, το προηγούμενο διάστημα. 
Οι πληροφορίες αναφέρουν ένα σχεδιασμό για τουλάχιστον 500 άτομα, ανάμεσα στους οποίους, ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, η Ηπειρώτισσα (αρτινής καταγωγής) υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου υποδομών, Γιώργος Δέδες και όλοι οι βουλευτές της Ηπείρου, χωρίς να αποκλείονται παρουσίες κι άλλων υπουργών της κυβέρνησης, καθώς επίσης αναμένονται οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, όπως και όλοι οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι της περιοχής διέλευσης του αυτοκινητοδρόμου, και το σύνολο των εκπροσώπων περιφερειακών και τοπικών φορέων. 
Λόγω της αναμενόμενης πολυπληθούς συμμετοχής, έμφαση δίνεται και από τη «ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε.», στην ασφάλεια προσέγγισης του σημείου καθώς επίσης και στην καλύτερη δυνατή οργάνωση, γι’ αυτό οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από σήμερα (Σάββατο). 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής από τη λειτουργία του αυτοκινητοδρόμου για τη Δυτική Ελλάδα και τη χώρα συνολικά, όπως στην άρση της απομόνωσης που υφίστατο η Δυτική Ελλάδα και κυρίως η Ήπειρος, και την ανάγκη συνδυασμού πλέον του έργου με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, στο πλαίσιο εξάλλου της προσπάθειας που προάγει η κυβέρνηση μέσα και από τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια για την προστιθέμενη αξία που θα προσδώσουν τα έργα υποδομής, αν συνδυαστούν με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Πρόκειται για αυτοκινητόδρομο 196 χλμ. με 2 λωρίδες κυκλοφορίας +ΛΕΑ ανά ρεύμα κατεύθυνσης, με 19 Α/Κ, 9 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, 3 Κέντρα Ελέγχου & Συντήρησης, 33 Άνω & 100 Κάτω Διαβάσεις, 19 Τοίχοι Αντιστήριξης (μήκος 5χλμ.), 363 Οχετοί & Διευθετήσεις ρεμάτων.
Στα μεγάλα τεχνικά έργα έχουμε:
4 Σήραγγες διπλού κλάδου
-Κλόκοβας μήκους 2.950 μ.
-Μακύνειας μήκους 542 μ.
-Καλυδώνας μήκους 1.200 μ.
-Αμπελιάς μήκους 900 μ.
Μεγάλες γέφυρες
-Ευήνου ποταμού μήκους 260 μ. και ύψους βάθρων 35 μ.
-Μενιδίου μήκους 532 μ και μέγιστου ύψους βάθρων 33 μ.
-Γυμνότοπου μήκους 252 μ. και ύψους βάθρων 30 μ.
-Τσαγκαρόπουλου μήκους 447 μ. και ύψους βάθρων 57 μ.
-Κρυφοβού μήκους 280 μ.
Όλο το έργο χωρίστηκε σε 4 μεγάλα τμήματα: Αντίρριο-Κεφαλόβρυσο, Κουβαράς-Κομπότι, Φιλιππιάδα-Τσαγκαρόπουλο και Τσαγκαρόπουλο-Εγνατία. 
Για να φτάσει στο σημερινό επίπεδο προόδου χρειάστηκε να μισθωθούν 1746 στρέμματα από 363 διαφορετικούς ιδιοκτήτες. Αυτό συνέβαλε στη δραστική μείωση των προβλημάτων του έργου και στην ταχεία ωρίμανση του έργου.
Στα αρχαιολογικά έγιναν εργασίες σε μήκος 2,5χλμ στις παρακάτω περιοχές: Περιοχή Μακύνειας, Έξοδος Σήραγγας Κλόκοβας, Είσοδος Σήραγγας Καλυδώνας, Ρηγαίικα, Αλίκυρνα, Άγιος Θωμάς Μεσολογγίου, Κομβος Αμβρακίας, Παραζαριά, Κομπότι, Κόμβος Αμμότοπου, Κόμβος Γοργόμυλου.
Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργα αθλητικών υποδομών στην Άρτα
IONIA MENIDI PARADOSH 2017 IOYLIOS 1Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και μετά από πρόταση του Υπουργείου Αθλητισμού και Πολιτισμού, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 δύο έργα αθλητικών υποδομών στην περιοχή της Άρτας, συνολικού προϋπολογισμού 360.500 ευρώ. 
Πιο συγκεκριμένα, τα δύο έργα αφορούν: α) την αντικατάσταση στέγης, εγκατάσταση φωτισμού και εργασίες συντήρησης του αθλητικού κέντρου Άρτας, με προϋπολογισμό 290.500 ευρώ και β) την αντικατάσταση συνθετικών δαπέδων και επισκευή περίφραξης στα γήπεδα τένις στον Δήμο Αρταίων, με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη, Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας και του Βασίλη Τσίρκα, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Άρτας «Σε διαδικασία ένταξης βρίσκεται και το έργο «Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα Τ.Κ. Κεραματών του Δήμου Αρταίων», προϋπολογισμού 270.500 ευρώ.
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις και στον τομέα του αθλητισμού. Η συντήρηση των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και η κατασκευή νέων, αποτελούν προτεραιότητα, καθώς αυτές συνδέονται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων. 
Παρά τη δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση, στο ΠΔΕ έχουν ενταχτεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια αρκετά έργα για τον νομό της Άρτας. Διεκδικούμε, όμως, ακόμη περισσότερα έργα για την περιοχή μας, έργα που θεωρούμε αναγκαία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».
(Φωτο από την παράδοση παράκαμψης του Μακρυνόρους)
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Tην Τρίτη τα εγκαίνια της Ιόνιας από τον Αλέξη Τσίπρα
Epirusblog Gr
5 of 5
΄Άρτα 5426582692689708222
Σχόλια
item