Συνάντηση Σταθάκη με μεταλλωρύχους: Ξεκινά η διαιτησία για τις Σκουριές (pics & vids)
Με αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων συναντήθηκε ο Γιώργος Σταθάκης.
Αμέσως μετά την συνάντηση, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι θα δοθεί πλήρης αδειοδότηση στην Ολυμπιάδα: «δίδονται οι τρεις άδειες στην Ολυμπιάδα και θα επιτρέπεται η πλήρης λειτουργία της».
Όσον αφορά τις Σκουριές, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας δήλωσε ότι «ξεκινά η διαδικασία της διαιτησίας, θα είναι τρίμηνη και θα λύσει όλα τα προβλήματα».
Αναφερόμενος στην συνάντηση με τους μεταλλωρύχους είπε ότι διενεργήθηκε σε καλό κλίμα.
Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της Eldorado εισέβαλλαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών που οδήγησαν την καναδική εταιρεία να διακόψει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα.
Λίγο πριν τις 10 το πρωί σημειώθηκαν μάλιστα επεισόδια έξω από το υπουργείο με άνδρες των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να εμποδίσουν όσους μεταλλωρύχους ήταν στο σημείο να εισβάλουν στο κτήριο.
Όσοι μεταλλωρύχοι είχαν καταφέρει να μπουν στο κτήριο βγήκαν στα παράθυρα και ανέμισαν τις στολές εργασίας τους.
Πρόεδρος εργαζομένων των μεταλλείων Κασσάνδρας: Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας 
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας γιατί δεν έχουμε δικαιωθεί πλήρως. Θα περιμένουμε να δικαιωθούμε, αλλιώς θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας», δήλωσε ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Ο κ. Ζαφειρούδας τόνισε ότι η δέσμευση του υπουργού για αδειοδότηση της Ολυμπιάδας εν μέρει διασφαλίζει τη συνέχιση της δουλειάς, αλλά υπάρχει ακόμα η εκκρεμότητα των υπολοίπων αδειών των Σκουριών. «Ζητούμε λύση και αυτό για να συνεχίσουμε τη δουλειά μας», πρόσθεσε. 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «είναι θέμα της εταιρείας το αν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μετά τις 22 Σεπτεμβρίου» και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τη διοίκηση της εταιρείας «για να δούμε τι σκέφτεται και πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα».
«Εμείς παραμένουμε εδώ για να πάρουμε τις άδειες, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες τη διαιτησία, περιμένουμε και τις αποφάσεις της εταιρείας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: δουλειά και μόνο δουλειά», κατέληξε ο κ. Ζαφειρούδας.
Εν τω μεταξύ ο γενικός γραμματέας του Εργατικός Κέντρου Αθήνας κ. Κώστας Κουλούρης σε δήλωση του προς το ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε πως «Το Εργατικό Κέντρο με απόφαση που πήρε σήμερα συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων μεταλλωρύχων της Χαλκιδικής για τη συνέχιση της εργασίας τους. 
Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να μπαίνουν ανάμεσα στην εργοδοσία και στην κυβέρνηση και να εμπαίζονται . Το δικαίωμα στην εργασία είναι αυτονόητο. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων».