Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Αυλαία με την ταινία του Alexander Payne, «Downsizing» άνοιξε το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

Το «Downsizing» με πρωταγωνιστές τον Matt Damon και την Kristen Wiig, αφηγείται την ιστορία του εργοθεραπευτή Paul Safranek και της συζύγου του, Ondry που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα οικονομικά και αποφασίζουν να συρρικνωθούν «μια διαδικασία μη αναστρέψιμη» για να γίνουν μέλη μιας εύπορης «μικρής κοινότητας».

Ο Paul Safranek γοητεύεται από την ιδέα ότι θα ξεκινήσει από την αρχή, θα αφήσει πίσω του τα προβλήματά του και, ταυτόχρονα, θα κάνει και κάτι σημαντικό για τον πλανήτη. Όμως παρά τις ευγενείς προθέσεις των επιστημόνων, οι περισσότεροι άνθρωποι που συμφωνούν να συρρικνωθούν το κάνουν για να πολλαπλασιάσουν τα εισοδήματά τους και να αποκτήσουν είδη πολυτελείας, από βίλες μέχρι διαμαντένια κολιέ, τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τα έβλεπαν μόνο στα όνειρά τους.

Η «Λίζουρλαντ», η κοινότητα των συρρικνωμένων, μετατρέπεται σε μια εκδοχή (σε σμίκρυνση) της σημερινής κοινωνίας, με οικονομικές ανισότητες και διαφθορά.

Ο Matt Damon σχολίασε ότι οι ταινίες είναι το καλύτερο όχημα που θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν οι μεν τους δε, προσθέτοντας ότι, κατά βάθος το Downsizing είναι μια αισιόδοξη ταινία. «Στο τέλος, υπάρχει μια αίσθηση ότι το βιώνουμε όλοι μαζί αυτό... Νομίζω ότι είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα σε έναν πολύ διχασμένο κόσμο», είπε ο 46χρονος ηθοποιός στους δημοσιογράφους.Ο Matt Damon με τη σύζυγό του Luciana BarrosoΤο Downsizing είναι μία από τις 21 ταινίες που θα διαγωνιστούν για τον Χρυσό Λέοντα που θα απονεμηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μολονότι η δράση της ταινίας τοποθετείται στην Αμερική, ο Payne έχει συμπεριλάβει χαρακτήρες απ' όλον τον κόσμο για να δείξει πως ένα φαινόμενο σαν αυτό «θα προκαλούσε αναταράξεις σε όλον τον κόσμο» όπως είπε ο ίδιος.

Ο Alexander Payne

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: 


Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεμιέρα με Matt Damon έκανε το 74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Epirusblog Gr
5 of 5
show biz 2497966909713111951
Σχόλια
item