Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα

Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα
Στους κανονικούς τους ρυθμούς επιστρέφουν στην Ελληνικός Χρυσός με την απόσυρση του λουκέτου στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ενεργοποιώντας ξανά, ύστερα από ένα ταραχώδες δίμηνο το σχέδιο ανάπτυξης. 
Η αρχή αναμένεται να γίνει εντός των ημερών με το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, το οποίο με επεισοδιακό τρόπο, πλέον είναι πλήρως αδειοδοτημένο. 
Στα μέσα του καλοκαιριού, εν μέσω της κλιμάκωσης της σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ των Καναδών και του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, η εταιρεία ανέβαλε την τελετή εγκαινίων που προγραμματιζόταν να γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου. 
Αν και είναι ακόμη νωρίς για να στηθούν γιορτινές φιέστες, η Ολυμπιάδα εμφανίζεται έτοιμη να ολοκληρώσει την δοκιμαστική λειτουργία του ανακαινισμένου εργοστασίου εμπλουτισμού. 
Επόμενο βήμα είναι η έναρξη εμπορικής παραγωγής, η οποία με βάση τα αρχικά σχέδια πρόκειται να ξεκινήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2017. 
Στην Ολυμπιάδα επαναλειτουργεί το παλιό ορυχείο και αφού προηγήθηκε η διαδικασία του καθαρισμού των παλιών τελμάτων, η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός του παλιού εργοστασίου επεξεργασίας και του παλιού μεταλλείου. Πέρσι το εργοστάσιο της Ολυμπιάδας επεξεργάστηκε 87.350 τόνους παλαιών τελμάτων με 2,47 g/t και παρήγαγε 2.774 εμπορεύσιμου συμπυκνώματος χρυσού.
Μέχρι σήμερα, η Eldorado έχει επενδύσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή της Ολυμπιάδας.
Σε ότι αφορά τις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός θα χρειαστεί να περιμένει. Η απόφαση της εταιρείας να πάρει πίσω το τελεσίγραφο για πάγωμα εργασιών φαίνεται να ικανοποιεί την κυβέρνηση και κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η έκδοση της άδειας για την εγκατάσταση Η/Μ εξοπλισμού. 
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της Ελληνικός Χρυσός είναι ότι οι Σκουριές αποτελούν ενιαίο έργο για την ανάπτυξη της επένδυσης στην Χαλκιδική και τις αποσυνδέουν με το αντικείμενο της διαιτησίας που όπως αναφέρουν σχετίζεται με την μονάδα μεταλλουργίας (εργοστάσιο χρυσού στο Μαντέμ Λάκκος). 
Στις Σκουριές θα κατασκευαστεί εργοστάσιο εμπλουτισμού (κατεργασίας συμπυκνωμάτων) και από το μεταλλείο αυτό θα αξιοποιείται για την παραγωγή χρυσού, ο χαλκός σε ποσοστό 30%. 
Το υπόλοιπο θα εξάγεται. Το εργοστάσιο εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα θα έχει διάρκεια δύο ετών, με στόχο όλη η δραστηριότητα να μεταφερθεί στις Σκουριές και στο Μαντέμ Λάκκος στο οποίο θα λειτουργήσει το 2020, το εργοστάσιο ανάκτησης του χρυσού. 
Το υπουργείο από την πλευρά του συνεχίζει να υπερασπίζεται την επιλογή της διαιτησίας, ως ασφαλέστερη μέθοδο επίλυσης διαφορών. Από την απόφαση αυτή προβλέπεται ότι θα κριθούν πολλά σε ότι αφορά το μέλλον των μεταλλείων Χαλκιδικής.
Epirusblog Gr
5 of 5
Εldorado Gold: Επιστρέφει στην Χαλκιδική με την λειτουργία του εργοστασίου στην Ολυμπιάδα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 867421620556649370
Σχόλια
item