Φυλάκιση με τριετή αναστολή στον καπετάνιο του Lassea Φυλάκιση με τριετή αναστολή στον καπετάνιο του Lassea | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Φυλάκιση με τριετή αναστολή στον καπετάνιο του Lassea

Φυλάκιση με τριετή αναστολή στον καπετάνιο του Lassea


Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε-πριν από λίγο-για το αδίκημα της λαθρεμπορίας σε βαθμό πλημμελήματος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά στον πλοίαρχο του πλοίου Lassea, στο οποίο μετά από έλεγχο του λιμενικού εντοπίστηκαν ποσότητες πετρελαιοειδών μειγμάτων στις δεξαμενές έρματος την ώρα που απαντλούσε καύσιμα από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ». 

Αθώος λόγω αμφιβολιών με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε ο πρώτος μηχανικός.Από το δικαστήριο εξετάστηκαν ένας τελωνειακός και δύο λιμενικοί. Ο τελωνειακός υπάλληλος εξήγησε στο δικαστήριο ότι η χημική ανάλυση για το περιεχόμενο των δεξαμενών έρματος του Lassea έφτασε σήμερα από το χημείο.

Στη μία εντοπίστηκε νερό σε ποσοστό 98% και 2% πετρέλαιο ενώ στην άλλη κυρίως μαζούτ και πετρέλαιο (90% μαζούτ και 10% πετρέλαιο), ενώ το δείγμα ταιριάζει με αυτό του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όταν ο συνήγορος του πρώτου μηχανικού Πέτρος Μαντούβαλος υπέβαλε ερωτήσεις στους δύο μάρτυρες , λιμενικούς, επισημαίνοντας ότι οι καταθέσεις τους ήταν πανομοιότυπες και πως η προανάκριση διενεργήθηκε από τον ανθυπασπιστή του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Μάλιστα σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο κ. Μαντούβαλος αποχώρησε από την ακροαματική διαδικασία.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες λαθρεμπορίας» ανέφερε ο πλοίαρχος μετά την έκδοση της απόφασης, μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Epirusblog Gr
5 of 5
Φυλάκιση με τριετή αναστολή στον καπετάνιο του Lassea
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 678923508871096342
Σχόλια
item